JOBB & PENGAR 2023-03-11 KL. 17:45

Kullaviksbon tar över på stora företaget

Av Kristian Alm

För ett år sedan intervjuade vi medicingrossisten Mediq nya VD som såg framåt efter några tuffa år. Men det blev ingen lång karriär i företaget. Nu är det dags för nästa VD – kullaviksbon Joachim Warnberg.

Kullaviksbon tar över på stora företaget

Mediq, som ligger i de gamla Beiersdorfslokalerna i norra Kungsbacka, är kommunens största företag. De levererar sjukvårdsartiklar, medicintekniska produkter, utbildning och rådgivning i både den privata och offentliga vården.
Företaget förlorade en stor upphandling 2016, tappade omsättning och fick permittera. Det har krävts en stor omställning, men efter uppköp växer både omsättning och personalstyrka igen.

Men det är alltså en ny VD som ska fortsätta den utvecklingen: Kullaviksbon Joachim Warnberg. Han kommer närmast från jobbet som VD för mäss- och eventföretaget Easyfairs nordiska gren.
En bit från medicinföretag, eller?
– Jo, men jag arbetade dessförinnan i ISS Facility Services och Accenture, bland annat med kunder inom medicinprodukter, hälsovård och läkemedel. Jag har lite drygt 25 års erfarenhet av att driva och utveckla affärsverksamheter inom ett stort antal olika industrier – lokalt såväl som internationellt, säger Joachim Warnberg.
Du bor i kommunen?
– Ja, jag har trots internationellt arbete, haft min bas i västra Göteborg sedan över 20 år tillbaka eftersom jag och min familj trivs fantastiskt bra här.
Varför Mediq?
– Flera orsaker – men främst den stora potential som finns i att stärka svensk sjukvård och därmed även Mediq. Det finns väldigt mycket mer att göra i hela vårdkedjan.
Utmaningarna framåt?
– Jag ser fram emot att få lära mig mer om Mediqs utmaningar när jag ansluter till teamet i början av april. Med det sagt så står förstås Mediq, liksom många andra bolag i Sverige, inför att navigera en miljö med betydande osäkerhet kring vårt geopolitiska läge och konjunktur. I tillägg arbetar man i en sektor som förändras snabbt, vilket är utmanande men samtidigt innebär stora möjligheter.
Det finns planer på nya lokaler?
– Jag har ingen närmare kunskap om det i nuläget och ber att få återkomma i saken när jag startat och hunnit sätta mig in i verksamheten mer i detalj.
Lite om dig själv då?
– Jag är 53 år gammal, sambo och två vuxna döttrar. Och jag älskar skidåkning och att vara på havet, speciellt svenska västkusten!Fakta Mediq
ANSTÄLLDA: 237
OMSÄTTNING: 1,2 miljarder
ÄGS av: Holländskt riskkapitalbolag


SENASTE TV-NYHETERNA

Misshandlade partner tre gånger – nu döms han
NYHETER 2023-03-22 KL. 12:45

Misshandlade partner tre gånger – nu döms han

Ännu en klass från Kungsbacka vidare i radiotävlingen
NYHETER 2023-03-22 KL. 11:11

Ännu en klass från Kungsbacka vidare i radiotävlingen

Från ångest till handling för bättre klimat
NYHETER 2023-03-22 KL. 09:00

Från ångest till handling för bättre klimat

FN-föreningen vill visa vad alla kan göra

JO kritiserar tingsrätten – inspelning stoppades
JOBB & PENGAR 2023-03-22 KL. 08:00
Premium

JO kritiserar tingsrätten – inspelning stoppades

Nytt stormöte på Särö skola
NYHETER 2023-03-21 KL. 21:45
Premium

Nytt stormöte på Särö skola

Fortsatt ja till bostadsprojekt
JOBB & PENGAR 2023-03-21 KL. 16:41
Premium

Fortsatt ja till bostadsprojekt

S stödde Alliansen i kommunstyrelsen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.