JOBB & PENGAR 2023-03-11 KL. 17:45

Kullaviksbon tar över på stora företaget

Av Kristian Alm

För ett år sedan intervjuade vi medicingrossisten Mediq nya VD som såg framåt efter några tuffa år. Men det blev ingen lång karriär i företaget. Nu är det dags för nästa VD – kullaviksbon Joachim Warnberg.

Kullaviksbon tar över på stora företaget

TV-klipp och nyheter

Mediq, som ligger i de gamla Beiersdorfslokalerna i norra Kungsbacka, är kommunens största företag. De levererar sjukvårdsartiklar, medicintekniska produkter, utbildning och rådgivning i både den privata och offentliga vården.
Företaget förlorade en stor upphandling 2016, tappade omsättning och fick permittera. Det har krävts en stor omställning, men efter uppköp växer både omsättning och personalstyrka igen.

Men det är alltså en ny VD som ska fortsätta den utvecklingen: Kullaviksbon Joachim Warnberg. Han kommer närmast från jobbet som VD för mäss- och eventföretaget Easyfairs nordiska gren.
En bit från medicinföretag, eller?
– Jo, men jag arbetade dessförinnan i ISS Facility Services och Accenture, bland annat med kunder inom medicinprodukter, hälsovård och läkemedel. Jag har lite drygt 25 års erfarenhet av att driva och utveckla affärsverksamheter inom ett stort antal olika industrier – lokalt såväl som internationellt, säger Joachim Warnberg.
Du bor i kommunen?
– Ja, jag har trots internationellt arbete, haft min bas i västra Göteborg sedan över 20 år tillbaka eftersom jag och min familj trivs fantastiskt bra här.
Varför Mediq?
– Flera orsaker – men främst den stora potential som finns i att stärka svensk sjukvård och därmed även Mediq. Det finns väldigt mycket mer att göra i hela vårdkedjan.
Utmaningarna framåt?
– Jag ser fram emot att få lära mig mer om Mediqs utmaningar när jag ansluter till teamet i början av april. Med det sagt så står förstås Mediq, liksom många andra bolag i Sverige, inför att navigera en miljö med betydande osäkerhet kring vårt geopolitiska läge och konjunktur. I tillägg arbetar man i en sektor som förändras snabbt, vilket är utmanande men samtidigt innebär stora möjligheter.
Det finns planer på nya lokaler?
– Jag har ingen närmare kunskap om det i nuläget och ber att få återkomma i saken när jag startat och hunnit sätta mig in i verksamheten mer i detalj.
Lite om dig själv då?
– Jag är 53 år gammal, sambo och två vuxna döttrar. Och jag älskar skidåkning och att vara på havet, speciellt svenska västkusten!Fakta Mediq
ANSTÄLLDA: 237
OMSÄTTNING: 1,2 miljarder
ÄGS av: Holländskt riskkapitalbolag


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.