ISHOCKEY 2022-02-21 KL. 10:44

Svag start på andra sänkte Hanhals

Av Eric Andersson

Hanhals var i gott slag inför bortamatchen mot Nyköping med tre raka segrar i ryggen. Men efter en jobbig start på den andra perioden bröts segersviten och Hanhals åkte hem tomhänta.

Svag start på andra sänkte Hanhals
Hanhals segersvit tog slut borta mot Nyköping. Arkivfoto: Eric Andersson

Efter en resultatmässigt jämn första period fick Hanhals en mardrömsstart på den andra. Nyköping tog ledningen med 2–1 efter knappt en minut av perioden och minuten därpå gjorde hemmalaget ytterligare ett mål.

Hanhals skulle dock repa mod och tog över matchen efter andra periodens powerbreak och radar upp målchanser utan att pucken letar sig in i mål. Med halvminuten kvar att spela av andra perioden får Hanhals ännu en kalldusch när Nyköping gör 4–1.

– Att vara i underläge 4–1 efter den fina andra perioden vi gör är otroligt tungt. Det är vi som för matchen och radar upp målchanser utan att få in pucken i mål, säger Per Ljusteräng, tränare i Hanhals.

Skapar tryck

Sex minuter in i tredje perioden reducerar Hanhals genom Emil Backman. Därefter fortsätter bortalaget att skapa tryck mot Nyköpingsmålet men effektiviteten brister. Det dröjer till matchens sista minut innan Hanhals reducerar till 4–3 som också blev slutresultatet. Men trots förlusten är Per Ljusteräng nöjd med prestationen.

– Tyvärr kommer tredje målet lite sent. Vi hinner skapa en chans till efteråt men får inte in pucken men på det stora hela gör vi en riktigt bra match mot ett bra ishockeylag. Att vi dessutom tvingas spela på tre femmor på grund av skador och sjukdomar gör inte prestationen sämre, säger Ljusteräng.

Redan på onsdag är det ny match för Hanhals när man tar emot Mörrum i Kungsbacka ishall. En viktig match mot ett lag som ligger under Hanhals i tabellen.

– Det är en fruktansvärt viktig match. Vi känner att vi är påväg uppåt och har en bra känsla så vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss på onsdag, säger Per Ljusteräng.


Matchfakta: Hockeyettan
Nyköping–Hanhals Kings 4 – 3 (1–1, 3–0, 0–2)
1–0 (04.06), 1–1 (08.48) Samuel Wälimaa, 2–1 (20.52), 3–1 (21.54), 4–1 (39.27), 4–2 (46.56) Emil Backman, 4–3 (59.09) Samuel Wälimaa

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt
NYHETER 2024-03-26 KL. 19:00
Premium

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt

”Jag tror att alla någon gång har stött på sådant här”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.