ISHOCKEY 2022-12-12 KL. 11:00

Lämnar botten – klar för svenska mästarna

Av Christian Johansson

Eric Engstrand från Vallda byter bottenlaget Malmö Redhawks mot de regerande svenska mästarna Färjestads BK. Dessutom är Theo Nordlund från Kungsbacka klar för ett korttidskontrakt med Rögle BK.

Lämnar botten – klar för svenska mästarna

Hanhals Kingsfostrade Eric Engstrand har lämnat Malmö efter 3,5 år i organisationen. Den tunge forwarden fick en explosionsartad utveckling efter att han lämnade Frölundas juniorverksamhet våren 2019. Det ledde till att han fick chansen i Malmös A-lag under debutsäsongen i Skåne – poängrekordet för 22-åringen är från säsongen 2021/22 när han stod för tio poäng. I år har han lånats ut till allsvenska Södertälje efter att speltiden var sparsam. Nu har dock forwarden från Vallda lämnat södra Sverige för Värmland och de regerande svenska mästarna Färjestads BK.
– Vi är jätteglada att kunna addera Eric till vår forwardsbesättning. Han är skridskostark för sin storlek och har även skicklighet att kunna hålla i puck. Vi tror att han kommer att komplettera den forwardssida vi redan har, och förhoppningsvis ta nästa steg i sin egen utveckling här hos oss, säger klubbens sportchef Rickard Wallin till den egna sajten.

Eric Engstrand sa efter första träningen som FBK-spelare:
– Jag förväntar mig att jobba hårt. Starta med det och inte hålla på och konstla till det.
I Färjestads BK blir han lagkamrat med den före detta Hanhalsspelaren Max Linderoth. Debuten skedde mot Frölunda HC, där det blev torsk hemma med 3–4. 22-årige Eric Engstrand fick spela 11.48 minuter.

Även Theo Nordlund har bytt klubb. I början av december gick han och allsvenska Kristianstads IK skilda vägar. I fredags presenterades han av SHL-laget Rögle BK. 20-åringen med HK Kings som moderklubb har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig till den 7 januari 2023.
– Riktigt kul att vara här och att vara igång även om det är mycket nytt så klart. Detta är en väldigt bra möjlighet för mig, det är i SHL man vill vara och det som man strävar efter, säger han till klubbens hemsida.





Arkivfoto: Christian Johansson


Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.