ISHOCKEY 2022-11-28 KL. 10:39

Höll jämna steg med serieledaren i två perioder

Av Eric Andersson

Hanhals Kings gjorde sina två bästa perioder den här säsongen mot serieledande Vänersborg. Men när hemmalaget fick in ett mål bara sekunder före andra periodpausen orkade inte Hanhals resa sig.

Höll jämna steg med serieledaren i två perioder
Albin Ljung gjorde ett av Hanhals Kings två mål. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

I två perioder lyckades Hanhals Kings spela jämnt borta mot serieledande Vänersborgs HC. Men med sex sekunder kvar av andra perioden fick hemmalaget in ett psykologiskt viktigt ledningsmål. I tredje orkade inte Hanhals hänga med längre.
– Vi möter seriens bästa lag och våra två första perioder är nog de bästa den här säsongen, säger tränaren Dmitri Milchakov.

Hur mycket energi dödar deras 2–1-mål?
– Framför allt ger det energi till dem men det tar så klart på våra krafter också. I sista perioden hänger vi inte riktigt med, varken fysiskt eller mentalt.

Hanhals Kings har nu två matcher kvar mot tuffast tänkbara motstånd – en match till mot serieledande Vänersborg samt hemmamatchen mot tvåan Mjölby HC på onsdag.
– Målet med de avslutande är att bevisa för oss själva att vi kan spela bra mot toppmotstånd. Det är ett viktigt kvitto att få inför fortsättningsserien, säger Dmitri Milchakov.


Matchfakta:
Vänersborgs HC – Hanhals Kings 5 – 2 (1–1, 1–0, 3–1)
1–0 (07.27), 1–1 (10.45) Albin Ljung, 2–1 (39.54), 3–1 (42.53), 4–1 (46.05), 5–1 (55.06), 5–2 (58.40) Alexander Insulander


TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.