ISHOCKEY 2022-04-01 KL. 21:57

Hanhals föll efter straffrysare

Av Eric Andersson

Mot Mjölby hade Hanhals spelövertaget, men svårt att få in pucken i mål. Efter ordinarie tid var det oavgjort och matchen avgjordes på straffar där Mjölby var snäppet vassare.

Ineffektivt anfallsspel straffade Hanhals. Foto: Eric Andersson

Hanhals Kings spelade hemma mot Mjölby i den tredje matchen i kvalserien där två av sex lag spelar hockeyettan nästa säsong. Hanhals har inlett kvalet på bästa tänkbara sätt med två raka segrar och toppade därmed tabellen. Motståndaren Mjölby hade också fått en bra start och tagit fyra poäng på två matcher vilket placerade laget på en andraplats i tabellen.

Hemmalaget inledde matchen piggast och skapade sig ett spelövertag genom att sätta hård press på puckhållaren över hela isen. Den vassaste målchansen Hanhals skakade fram i första perioden var när Erik Andersson styrde pucken i stolpen efter tio minuter. När Hanhals sedan drog på sig två utvisningar på kort tid skiftade initiativet i matchen och bortalaget tog över. I det andra numerära överläget kommer också ledningsmålet och första perioden slutar 0–1.

Kvitteringsjakt

I den andra perioden syntes det att Hanhals var på kvitteringsjakt och hemmalaget radade upp högklassiga målchanser. Både Robin Sundman och Jonatan Lundin-Andersson hade goda möjligheter att kvittera ut Mjölbyledningen men pucken ville inte in. Först när Erik Hansson drog i väg ett skott från blålinjen kunde Rasmus Rosenqvist styra in kvitteringsmålet. Med en minut av perioden hade Emil Backman ett gyllene läge att ge Hanhals ledningen men målvakten klarade. I den sista sekunden av andra perioden var Mjölby nära att återta ledningen men skottet träffade stolpen och det var 1–1 efter två spelade perioder.

– Jag tycker vi äger matchen ganska bra och har mycket puck i deras zon men vi kommer inte riktigt in på kassen. Vi är lite ineffektiva, säger Jacob Olbing, lagkapten i Hanhals.

Tidigt tredje perioden tog Mjölby ledningen efter slarv i hemmaförsvaret. Kort därpå drällde Hanhals återigen i egen zon vid ett par tillfällen vilket tvingade Scott Hector till kvalificerade räddningar. Det var bud på mål åt bägge håll men med knappt fem minuter kvar av matchen gör Teodor Nyström 2–2.

Scott Hector lyckades inte hålla puckarna utanför mål under strafflägningen.

Matchen gick till förlängning där inget lag lyckades få in pucken i mål utan det fick avgöras på straffar. Hanhals missade sina två inledande straffar medan Mjölby gjorde mål och det var gästerna som tog med sig extrapoängen.

– Vi saknar den attacken in på kasse som vi behöver ha matchen igenom. Det blir mest att vi rullar runt men har svårt att få in pucken i slottet och trycka den mot mål därifrån, säger Olbing.

Tredje matchen på fem dagar på söndag, hur mår kroppen?
– Bra, än så länge. I ett kval kan man inte känna efter utan det är i princip vinna eller försvinna i varje match. Man får driva på den engergin, säger Jacob Olbing.

Matchfakta: Hockeyettan Kval
Hanhals Kings–Mjölby 2 – 3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)
0–1 (16.59), 1–1 (30.35) Rasmus Rosenqvist, 1–2 (43.04), 2–2 (55.46) Teodor Nyström