ISHOCKEY 2023-03-23 KL. 10:18

Från uträknade till förarsätet

Av Eric Andersson

Efter helgens match såg det mörkt ut för Hanhals Kings som inte längre hade förstaplatsen i egna händer. En match senare har förutsättningarna kastats om och Kungsbackaklubben är i förarsätet inför sista omgången.

Från uträknade till förarsätet
Hanhals Kings har återigen förstaplatsen i sina egna händer. Arkivfoto: Eric Andersson

När Hanhals Kings föll borta mot LN 70 i söndags var framtidsutsikterna dystra. Med två matcher kvar hade laget inte längre kvalseriens förstaplats i egna händer. Men under onsdagskvällen kastades förutsättningarna om helt. LN 70 tappade oväntat poäng borta mot Rönnängs IK. Samtidigt gjorde Hanhals jobbet hemma mot Skillingaryds IS och vann med 6–3.
– Det var riktigt skönt. Till skilland mot förra matchen gjorde vi många bra saker i anfallsspelet och det var viktigt att vi fick göra mycket mål, säger Dmitri Milchakov, tränare.

Hade ni koll på parallellmatchen eller blev det en positiv överraskning efteråt?
– Vi kollade i tränarrummet efter andra perioden men hade främst fokus på vår prestation. Men det är bara att tacka Rönnäng och resultatet kom lite som en överraskning. Jag hade nog mer förhoppningar att LN 70 skulle tappa poäng mot Skillingaryd i sista.

Inför sista omgången har Hanhals och LN 70 spelat in lika många poäng, men Kungsbackalaget toppar tabellen med fem måls vassare målskillnad.
– Alla i laget förstår betydelsen av matchen, det finns ingen risk för underskattning. Vi ska se till att fixa platsen i hockeytvåan nästa säsong.

Nikita Zhigalov fick matchstraff mot Skillingaryd efter en incident med domaren. Huruvida backen stängs av eller får spela i sista omgången mot Rönnäng är än så länge oklart. I övrigt är samtliga spelare i truppen tillgängliga.
– Killarna har visat karaktär på slutet och spelar trots att de har lite småskavanker. Vi vet vad som står på spel och det är viktigt att spelarna kör på hela vägen in, säger Dmitri Milchakov.

Matchfakta
Hanhals Kings – Skillingaryds IS 6 – 3 (2–1, 2–0, 2–2)
0–1 (04.56), 1–1 (09.26) Aleksandrs Galkins, 2–1 (10.26) Kasper Bäckström, 3–1 (27.53) Axel Fritiofsson, 4–1 (35.59) Roni Hermonen, 5–1 (40.28) Victor Martinsson, 5–2 (47.51), 6–2 (53.43) Roni Hermonen, 6–3 (54.06)

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter