Max Lindroth har dominerat i Hanhals Kings efter återkomsten. Nu har 22-åringen fått belöning. Barndomsdrömmen är nära för backen.
ISHOCKEY. Frölunda Indians väljer att låna in Max Lindroth från Hanhals Kings.
– Det känns jättekul. Jag blev väldigt exalterad när jag fick samtalet, säger backen.
Det var under fredagskvällen det spikades att han från och med måndag tränar med SHL-klubben.
– Jag får en bra möjlighet att visa upp mig. Jag ska försöka njuta.
Frölunda har varit favoritlaget sedan barnsben.
– Ja, herregud. Sedan jag var liten har målet varit att få dra på mig deras tröja. Jag har suttit på läktaren i många matcher.
Max Lindroth kommer från en strålande säsongsinledning. I tre av fem veckor har 22-åringen tagit plats i veckans lag i hockeyettan södra. Från sin backposition har Max Lindroth stått för tolv poäng, fyra mål och åtta assist, vilket är bäst i serien.
– Jag känner att jag utvecklas för varje dag. Jag har en till växel att lägga i. Jag kan vara lite ineffektiv ibland, mitt nästa delmål är att bli mer distinkt i avslutet. Det är i offensiven jag ska vara bra.
Hanhalstränaren Niclas Högberg:
– Det är fantastiskt roligt. Dels att vi i Kungsbacka har en kille som är på den nivån, det gör att våra ungdomar kan inspireras och ta del en sådan spelare sedan är det kul för Max personligen att ta ett nytt kliv i sin karriär.
Men ni riskerar att tappa en toppspelare.
– I dagsläget är vi glada över de killar som kommer hit och går vidare i sin karriär. Vi blir bättre på vägen. Vi har en bra miljö, Max kunde ha valt allsvenskan men värderade oss högre. Kortsiktigt skadas vi, men det är inte vad jag tänker på när Frölunda lånar Max. Det är otroligt roligt.
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.