ISHOCKEY 2022-01-26 KL. 22:05

"Det kändes som en stöld"

Av Oliver Marshall

Hanhals Kings lämnade Kumla med känslan av att ha blivit rånade på segern. Chanser fanns, men bortalaget tog de inte, och föll istället i förlängningen.

Hanhals kunde inte knyta ihop säcken mot Kumla. Foto: Arkivfoto Eric Andersson

I en period som innehöll en hel del utvisningar var det hemmalaget Kumla som lyckades göra det enda målet. Och det tidiga ledningsmålet skulle hålla sig länge för Kumla. Det skulle krävas ett powerplay, sent i den andra perioden innan Hanhals Kings, via Albin Storm, hittade en kvittering.
– Vi får jobba extremt hårt för våra mål, säger Hanhals Kings tränare, Per Ljusteräng.

Halvvägs in i den tredje kunde dock bortalaget ta ledningen. Erik Hansson skickade in pucken som länge såg ut att ge Hanhals segern. Men hemmalaget kvitterade först med ett par minuter kvar av ordinarie tid, och knep sedan extrapoängen i förlängningen. Ett nytt tungt poängtapp i slutskedet av en match var ett faktum för Hanhals Kings.
– Det var riktigt tungt. Det kändes som en stöld idag, säger Ljusteräng.

Enligt Ljusteräng fanns segern där att hämta.
– Vi förlorade på vår egen oförmåga idag. Vi skulle verkligen ha vunnit idag, vi hade så mycket chanser.

En kortare viloperiod från matcher väntar nu laget innan det är dags att ta sig an KRIF på hemmaplan på söndag.
– Det sliter på krafterna, men det är dags igen på söndag, så det är bara att köra.

Matchfakta: Hockeyettan
Kumla – Hanhals Kings 1 – 2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)
1–0 (07.15), 1–1 (37.58) Albin Storm, 1–2 (49.47) Erik Hansson, 2–2 (56.20), 2–3 (63.57)