29 Maj 2020 11:34 | Stefan Pettersson

I söndags briserade bomben. Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg hade köpt sex av en rumänsk kvinna, i en lägenhet i Göteborg. Hans Forsberg lämnade samtliga politiska uppdrag och sexköpet har präglat vår nyhetsbevakning under veckan, konstigt vore det annars.

Det har stundtals varit mycket hårt tryck på vår sajt, framför allt i söndags, och tyvärr har det vid några tillfällen kraschat på grund av för hård belastning. Tack och lov blev det bara ett par korta stopp, men sånt stör alltid.

Extremt hårt tryck

Det har också varit extremt hårt tryck i våra kommentarsfält på Facebook. Sexköps-artiklarna har mer än 500 kommentarer, så jag har lagt många timmar på att läsa inlägg. Att läsarna är vansinniga överlag är ingen överdrift och det är okej att vara i det här fallet. Men tyvärr hör en del inlägg inte hemma i offentligheten, så ett 40-tal inlägg har plockats bort.

Var går gränsen?

Men var går egentligen gränsen för vad som får skrivas? Den frågan har inget rakt svar och det är inte så enkelt att dra gränsen. Jag är ganska tolerant när det gäller Norra Hallands kommentarsfält på Facebook och i såna här fall blir det många hårda ord som säkert en del inte vill se. Men samtidigt går det inte att blunda för verkligheten. Om läsarna är fullständigt vansinniga så går det inte att ta bort alla arga kommentarer och låtsas som det regnar. När det gäller Hans Forsbergs sexköp har kommuninvånarna all rätt att skrika ut sin ilska, men tänk på att hålla det på en sansad nivå. Det blir proffsigare då.

Ha en trevlig helg.