Annons

Ingen ökad smittspridning i grundskolan

En klass på Hedeskolan håller stängt efter ett utbrott av corona. Men annars märks ingen ökad smittspridning i förskolan och grundskolan i kommunen.

Vård | 03 Maj 2021 20:38

Det finns inte en ökad smittspridning i förskolan och grundskolan i kommunen, enligt skolchef Maria Andersson.

FOTO: Jenny Gustafsson

Under måndagen och tisdagen håller klass 5 a på Hedeskolan stängt på grund av risk för smittspridning, då elever drabbats av covid -19.

Ingen distansundervisning

– Annars märker vi inte av en ökad smittspridning i förskolan och grundskolan. Tvärtom. Alla elever är på plats sedan den 19 april och vi har ingen distansundervisning, säger skolchef Maria Andersson till Norra Halland.

Hindra smittspridningen

Hon fortsätter:

– Från och med 3 maj ingår grundskolan i arbetet med smittspårning efter beslut som region Halland fattat på grund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Vi tycker det är bra och vi vill göra allt vi kan för att hindra smittspridningen. Med de fåtal fall vi har just nu så känns det hanterbart.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Då släpps nya vaccinationstider

Nyheter I dag öppnade bokningen för fas 4 av covidvaccineringen. I nästa vecka får fler ålderskategorier chansen att boka. ...

Halland framåt på miljöområdet

Politik Fem av de halländska kommunerna klättrar stadigt uppåt i tidningen Aktuell Hållbarhets årliga miljörankning. Men ...

Fler förhör i Heikkinenfallet

Blåljus Innan sommaren avgörs om Sara Heikkinen Breitholtz ska åtalas. Nu bekräftar åklagaren att hon delgivits misstanke om grovt ...
Annons