Annons

Ingen graffiti på graffitins dag

På lördag arrangeras för första gången Graffitins dag i landet. I Kungsbacka väntar dock målarna ännu på beslut om det ens blir någon vägg att måla på.
– Den ska till, där finns det inga tveksamheter, säger Kristina Karlsson (C ), ordförande i nämnden för Kultur och fritid.

Nöje & Kultur | 31 Juli 2020 14:33

De som vill måla på graffitins dag får ta sig till Göteborg eller någon annan av de städer där det finns öppna väggar på lördag.

FOTO: Kris Åsard

Turerna om graffitivägg i Kungsbacka går tillbaka till 2016 och ett förslag i samband med Barbrobetalar. Förslaget, som då antogs, ledde till att en tillfällig vägg för graffiti och gatukonst byggdes vid Fyren. Projektet ansågs lyckat, och förra året skrev Norra Halland om att sökandet efter ett bra ställe att bygga en permanent vägg på var i full gång.
–  Vi har utvärderat de tillfälliga väggarna och alla har varit jättenöjda bortsett från nån enstaka synpunkt. Så nu letar vi efter en lämplig plats för en permanent vägg, sa förvaltningschef Ulrika Granfors till Norra Halland då.

På lördag anordnas för första gången Graffitins dag i Sverige. Detta på initiativ av föreningen Graffitifrämjandet. Någon vägg att måla på har dock inte kommit på plats ännu i Kungsbacka.
Enligt kommunens kommunikatör på Kultur och fritid handlar det om att det är långa väntetider på bygglov, och de som har hand om ärendet är på semester.

“Inga tveksamheter”

Semestrande ordföranden i nämnden för Kultur och fritid, Kristina Karlsson, poängterar att graffitiväggen inte glömts bort.

– Den ska till, där finns det inga tveksamheter. Sedan vet jag inte var i processen det ligger just nu. Jag vet att det vid några tillfällen påpekades från polisen att det förekom lite oroligheter vid Fyren, och att de därför varit lite tveksamma till om det är ett bra ställe att ha den på. Sedan handlar det ju även om att det måste finnas ett intresse bland ungdomarna, säger hon.

Graffitins dag arrangeras med öppna väggar i bland annat Göteborg, Helsingborg och Stockholm. Aktiviteterna vid varje vägg kommer att strömmas på internet.

Läs fler nyheter på norrahalland.se – klicka här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Något fler fall av corona

Vård Senaste veckan sågs en svag ökning av positiva coronafall i Halland, men väldigt få är i behov av ...

Ung entusiast går mot strömmen

Familj För nästan exakt två år sedan tog Mattias Riberth över Avan gård vid Rossared, mitt i den ...

Fritagen ännu på fri fot

Blåljus Den man som fritogs från sin placering vid Fagared i samband med en bevakad permission i Kungsbacka är ännu ...
Annons