Annons

Ida Karlsson stor matchhjälte i hemmasegern

Efter tre raka bortamatcher var HK Aranäs tillbaka i sin hemmaborg. Då storspelade målvakten Ida Karlsson.
– Grymt försvar föder ofta bra målvaktsspel, säger Karlsson.
Handboll | 03 November 2019 19:22

Försvaret höll tätt bakåt i den andra halvleken borta mot Helsingborg. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

HK Aranäs-Helsingborg 28–22 (13–9)
Målskyttar, Aranäs: Anna Heed 7, Johanna Zaman 4, Sanna Andreasson 3, Louise Karlefeldt 3, Tilda Palm 3, Alexandra Lundström 3, Josefine Rudvall 2, Ida Espling-Ek 2, Emelie Batista 1

HANDBOLL. 6 oktober. Det var senast då det spelades damallsvensk handboll i Aranäshallen. Sedan dess har HK Aranäs spelat tre bortamatcher. Facit? Två förluster och en oavgjord.

– Det är klart att vi pratat mycket om vad det är som har hänt. Samtidigt vet vi att vi kan, säger målvakten Ida Karlsson.

I söndags var de tillbaka på hemmaplan. Och visade prov på det fina spel de hade i säsongens tidigare hemmamatch mot Skånela, som för övrigt var den enda matchen som Aranäs fick med sig två poäng ifrån.

Mot Helsingborg var det Aranäs som satte tonen direkt och släppte aldrig taget. Mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Men också en sista utpost som stod emot det mesta som kom i hennes väg.

– Grymt försvar föder ofta bra målvaktsspel, säger Ida Karlsson som korades som matchens bästa spelare i 28–22-segern.

Vad stämde för din del i dag?

– Det är som jag sa tidigare. Jag fick mycket hjälp av försvaret och fick en bra start. Då lägger sig ett lugn över ens spel och man kan spela med ett högre självförtroende.

I och med tvåpoängaren tar Aranäs ett par kliv upp i tabellen. Men för att ta ytterligare kliv krävs att det kommer segrar även utanför Kungsbacka.

– Jag ska inte sticka under stolen med att det är skönt att spela hemma och ha publiken i ryggen. Det är självklart en fördel. Vi behöver hitta en jämnhet i spelet. Det är klart att man kan ha bra och dåliga dagar men vi måste bli bättre på att alla inte hamnar i källaren, säger Karlsson.

Varför tror du att ni saknar jämnheten i spelet?

– Det kan bero på många saker, med det är en annan press på oss i år. Nu förväntar sig folk att vi ska hamna topp tre, det är klart att det spelar roll.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sommargata ska höja stämningen

Nyheter Nu händer det saker i Kungsbacka centrum. Norra torggatan ställs om till stadens sommargata. – Nordic Surfers kommer hit ...

Hade sex med tolvåring – åtalas för barnvåldtäkt

Nyheter En 16-årig pojke har åtalats – misstänkt för våldtäkt mot barn.Enligt åtalet har pojken vid ...

Ändrar rutten och satsar på nytt rekord

Nyheter För tionde året i rad skulle de cykla från Sverige till Paris för att samla pengar till ...
Annons