Numera blir Christoffer Nordin igenkänd i mataffären och på lunchkrogen, men det har han inget emot. Fler hejarop lär det bli efter kommande mästerkocks-program. ”Jag har inte sett något själv, så jag vet inte vad som väntar”.

FOTO: Christina Forlin

Christoffer Nordin

Aktuell: En av finalisterna i mästerkocken.
Ålder: 31
Bor: Onsala
Familj: Sambon Hanni och sonen Liam 5 år
Jobbar med: Flera egna företag, bland annat Borrpoolen.
Favoritmat: Hummersoppan ligger nära hjärtat
Äter inte: Varm ananas!

– Det var min svåger och svägerska som anmälde mig, skrattar Christoffer Nordin.

– Det fanns inte på kartan att jag skulle vågat själv.

Han är entreprenören som började laga mat som avkoppling för fem år sedan.

– När man står där vid spisen är man här och nu, och jag behöver det för att släppa jobbet. Det är en terapi.

Christoffer driver Borrpoolen tillsammans Johan Gustavsson och Erik Blomqvist som 2018 utsågs till Hallands Gasellföretag. Dessutom har han ett par andra företag så jobb fattas inte.

Matlagning blev ventilen i det stressade vardagslivet, och sambon Hanni och sonen Liam 5 år har inget emot det.

– Och gör jag något så går jag in för det, och nördar ner mig, säger Christoffer.

– När det gäller matlagningen så är jag nere på atomnivå.

När första samtalet från mästerkocken kom i somras, trodde han knappt att det var på riktigt.

– ”Grattis, du är bland de tusen som är uttagen till nästa audition!”, sa killen som ringde och jag fattade ingenting.

Uppdraget var att ta med sig en kall rätt redan nästa dag, och Christoffers tacos med tomatsalsa gick hem.

– Jag gjorde det som vi brukar ha med oss när vi tar båten ut till öarna på somrarna.

Kockade i Täby

Nästa steg för de 100 som gick vidare var matlagning i Täby centrum.

– Råvaror, grytor, allt skulle vi ta med själva. Vi packade bilen full och åkte upp hela familjen. Jag hade hoppats att vi skulle hålla till inne i en lokal, men istället hade de byggt en hel scen vi skulle vara på. Och det var kameror överallt.

Christoffer var inte nervös, han var livrädd, och dessutom kanonförkyld.

– Men hummersoppan, på humrar som jag fiskat själv, hade jag lagat många gånger och kände mig trygg med. Det enda var att jag kunde inte smaka av den, eftersom jag var så förkyld.

Soppan gick hem, inte minst hos Leif Mannerström, och det blev kval i Gävle. Där var det 40 kvar och det skulle lagas köttbullar, och soppa.

– Jag satsade på klassiska svenska, med råröda lingon och gräddsås. Att det blev svampsoppa var mer eller mindre en slump.

– Där skulle vi själva ta för oss av råvarorna i ett ”skafferi”- och jag råkade ramla över svamparna som låg i en hink, och tänkte att det kan jag göra en vegetarisk soppa av.

 

Fick behålla förklädet

Christoffer var bland de bästa i Gävle, fick behålla förklädet och var klar för finalen i Stockholm. Första programmet sändes i kväll, hur många han är med i får han inte avslöja.

Han tycker tävlingen har lärt honom mycket.

– Jag är en ganska social prick som tycker om att höras och synas och har inget emot att hålla tal, men jag vill ha kontroll. Och det hade jag inte alls här. Vi visste ju inte vad vi skulle laga! Det var väldigt obehagligt i början.

De tolv finalisterna har lärt känna varandra väl och kommit varandra nära på ett sätt som Christoffer inte hade räknat med.

– De var faktiskt här i helgen allihop, de trodde de skulle komma på fest hemma hos oss, men de fick allt tävla lite också, haha! Och jag hade riggat med kamerateam och annat, så allt ska ut på matpoolen – på youtube.
Men visst, jag bjöd på åttarätters med bubbel också!

 

Hur gick det för Christoffer? Det kan du läsa här.

 

 

 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.