Annons

Hon byggde gym hemma på tomten

Först diskbråck, sedan kom pandemin. Då försvann två av hennes jobb. Men istället blev det läge att bygga ett gym hemma på tomten.
– Kan jag så kan vem som helst, säger Paulina Strömkvist som gärna vill inspirera med sitt projekt.

Nyheter | 22 Maj 2020 16:02

Bygge för styrka. Ungefär tre veckor tog det. Nu står det nya uterummet färdigt hemma på tomten hos Paulina och Mikael Strömkvist.

FOTO: Daniel Blomqvist

Alldeles intill uppfarten vid huset i Horred, några kilometer bortom kommungränsen i sydöst, reser sig ett bygge som lockar till rörelse och aktivitet. Sedan bara några veckor är hemmagymmet färdigt att användas, och idén kom efter att livet krånglade till sig på grund av diskbråck och viruspandemi.

– Jag är personlig tränare och har en egen liten verksamhet inom friskvård, hälsa och skönhet som heter Paulina Sweden. Men jag jobbade innan även på en skönhetsklinik, och skulle dessutom börja en anställning på ett friskvårdscenter. Men så fick jag diskbråck i vintras, och sedan när coronapandemin tog fart försvann de två jobben. Så istället har jag satsat mer på verksamheten här hemma, säger Paulina Strömkvist.

Tillsammans med sonen Lukas började hon göra en skiss. Maken Mikael fick ställa upp som bollplank, och så småningom drog bygget igång.

– Det har varit jätteroligt. Min son tränar en del på gym och tyckte att vi skulle ha det här som vårt projekt, säger Paulina Strömkvist.

Sonen Lukas som själv tränar en del på gym till vardags, har varit med och ritat bygget.

 

Stubbar och barnvagnshjul

Paulina Strömkvist tillbringade inte många minuter på soffan utan skred snabbt till verket. Tre veckor tog det att bygga allt.

– Det är en investering till min verksamhet. Tanken är att kunna hålla kurser här då jag tror att många skulle uppskatta att det är utomhus och ingen trängsel. Men det har redan skapat glädje för oss och våra barn. Nu är ju skolgången på distans, och jag har märkt att barnen och deras kompisar gärna har hållit sig inomhus. Fast nu när detta är byggt är de hellre ute och använder gymmet.

Mikael Strömkvist tar sig också gärna ett pass emellanåt.

Allt är dessutom inte dyra gymprylar. Förvisso ingår slagsäck, klätterrep och lite skivstänger som är avsedda till just träning. Men en hel del är egna kreativa lösningar.

– Klätterrepet är köpt, och slagsäcken hade jag redan innan. Men däcken har jag fått från en däckfirma, ringarna är gamla barnvagnshjul, och de här repen är egentligen till båtar, säger Paulina och drar i ett rep som går upp över en talja och sedan ner till en stubbe som fungerar som motvikt.

 

Ett par gamla barnvagnshjul blev utmärkta romerska ringar. Foto: Daniel Blomqvist

 

Billigare med kreativitet

Med byggmaterial och diverse träningsattiraljer landade summan på cirka 10 000 kronor. Hela projektet är dokumenterat från början till slut på Paulinas instagramkonto. Och just de kreativa lösningarna har varit kul, tycker Paulina Strömkvist.

– Alla behöver ju inte bygga så här stora hemmagym, det har man kanske inte plats till. Och det finns så mycket grejer ute som man kan hitta via sociala medier, man måste inte köpa riktig gymutrustning till allt. Mycket kan man hitta på själv, berättar hon.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...

Ytterligare två begärs häktade för grovt narkotikabrott

Nyheter Tidigare idag häktades två kungsbackabor för grovt narkotikabrott. Nu har ytterligare två personer bosatta i Kungsbacka begärts ...
Annons