Emelie Batista och HK Aranäs fick jubla mot Nacka HK igen. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Nacka HK-HK Aranäs 21–25 (11–10).
Målgörare HK Aranäs, Alexandra Lundström 5, Ida Espling-Ek 4, Josefine Rudvall 4, Emelie Batista 3, Louise Karlefeldt 3, Tilda Palm 3, Johanna Zaman, Lovis Jansson, Matilda Rosblad

Med fyra raka förluster åkte HK Aranäs norrut för att försöka byta trenden. Jumbon Nacka HK skulle vid många tillfällen ses som ett drömmotstånd för att bryta en sådan svit, men just idag kom Nacka HK med en vinst mot självaste serieledarna i bagaget. Samma serieledare som besegrade Aranäs med 31–19 för två veckor sen.

Matchen mot Nacka HK skulle således inte bli en promenadseger, utan man skulle behöva kriga för sina poäng.

– Det är en tuff match, de spelar ett aggressivt och offensivt försvar, men vi håller oss till vår spelplan, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Efter fyra raka förluster är det inte konstigt att man börjar ifrågasätta sig själva, men det är inget som HK Aranäs har gjort utan man fortsätter jobba på ett liknande sätt man tidigare gjort.

– Vi har inte gjort några förändringar men vi har jobbat med mer tydlighet, säger Magnus Ferdinandsson.

Oavsett vad man har gjort på träningsplanen, så fungerade det idag. HK Aranäs var det bättre laget sett till de 60 minuter som spelades och man kunde äntligen kalla sig själva vinnare igen.

– Vi håller oss till spelplanen och kommer till lägen hela tiden och fortsätter tro på det vi gör, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

I och med vinsten placerar man sig för tillfället på en sjätte plats, och drömmen om att nå en eventuell kvalplats lever kvar. Just nu så är det sex poäng upp till den sista kvalplatsen. Sju matcher kvar är det för respektive lag och man ser ingenting som omöjligt.

– Vi vill och kan vinna alla matcher vi spelar, och så länge det finns två poäng att spela om så finns det en chans, säger Magnus Ferdinandsson.

Läs fler handbollsnyheter här.