Annons

Hett när Hanhals intog isen

Det var hett såväl utanför ishallen som inne i ladan när Hanhals Kings hade ispremiär på lördagen. Och nye tränaren verkade nöjd.
– Många känner nog att det blir en nytändning, säger Janne Ericson efter första samlingen.

Ishockey | 01 Augusti 2020 16:08

Det var taggad stämning på isen när Hanhals Kings höll sin första samling för säsongen på lördagen. Efter nån timmas spel väntade fysträning utomhus.

FOTO: Daniel Blomqvist

Det slamrade och ekade som sig bör inne i ishallen när klubbor slog i isen och puckar small in i sargen. Utanför strålade solen, och termometern var åtminstone stämningsmässigt uppe på rött även i rinken.

När Hanhals Kings genomförde säsongens första samling var laddningen positiv, inte minst hos klubbens nye tränare Janne Ericson.

– Jag är nöjd, det ser väldigt spännande ut. Det har varit en annorlunda vår med mycket träning på egen hand för killarna och många känner nog att det blir en nytändning nu, säger tränaren.

Även laget är i mångt och mycket ett nybygge. På isen skrinnade 15 nya spelare – några erfarna, men även en del yngre.

– Och vi saknar fortfarande ett par spelare. Men sportchefen Björn Erlandsson har gjort ett jättebra jobb med att få ihop allt. Det ser jättebra ut, vi har en väldigt bra mix, säger Janne Ericson.

Nye tränaren inför säsongen, Janne Ericson, kände sig nöjd med första ispasset. “Det här är division 1, det är elit i Sverige”, säger han.

 

Äldst i laget är Jens Hellgren som har en lång meritlista. Han kommer senast från Vita Hästen men har tidigare spelat med klubbar som AIK, Mora och Rögle.

– Han har säkert gjort 500 matcher i SHL, säger Janne Ericson.

Bland de yngre spelarna finns såväl nykomlingen Oliver Celek som numera veteranen Kim Roussakoff. Båda var avslappnade men samtidigt taggade efter första ispasset.

– Det kändes bra, det är många nya hungriga spelare med bra driv, säger backen Kim Roussakoff.

– Kul att vara igång igen. Det känns som att det finns många som vill framåt och det är en av anledningarna till att jag är här också, säger Oliver Celek, forward.

Känner du Janne Ericson sedan tidigare?
– Ja jag känner honom sedan tiden när jag spelade i Borås. Jag hade inte honom som tränare då, men han är bra och en stor bidragande faktor till att jag är här idag, säger forwarden.

Fysträning i hetta

Efter nån timmas lirande på isen var det fortsatt fysträning ute i solen. Janne Ericson satte ut koner och lät killarna värma upp med idioten.

– Som sagt, många har tränat på egen hand. Men nu kör vi igång med fys. Under säsong sedan blir det ju fyra träningar och två matcher i veckan, plus fyspass – så det gäller att komma igång. Men det här är hockeyspelare, de vet hur man tränar på egen hand också, säger Janne Ericson.

Han fortsätter:

– Nu är det division 1, och det är elit i Sverige. Samtidigt måste vi bygga inför nästa år.

 Du tänker redan på nästa år?
– Ja men absolut. Vi har en ganska ung trupp och det gäller att bygga lite hela tiden; utveckla så att vi hela tiden blir lite bättre på det vi gör. Det handlar om att bygga laget. Sen ska alla såklart få fortsätta att utveckla det de redan är bra på, men kan alla bli lite bättre på allting hela tiden så blir hela laget bättre.

Med båtar passerandes förbi i bakgrunden placerade Janne Ericson ut koner och inledde fysträningen utomhus med idioten.

Inget är hugget i sten så här i coronatider. Men om allt går enligt plan så ska premiären gå på hemmaplan mot Troja lördagen den 3 oktober.

– Vi får se hur det blir. Vi vet inte om det blir inför tomma läktare, eller om det ens blir. Men vi tränar såklart med siktet inställt på att det blir av, säger Janne Ericson.

Läs mer i tisdagens Norra Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Våldsam 20-åring åtalas för misshandel och rån

Kungsbacka 20-åringen tyckte att en annan kille ”kollade snett” på honom. Mer behövdes inte för att ynglingen skulle ...

Utvecklade webbutiken under coronatiden

Jobb & Pengar När Kungsmässan byggde ut flyttade Jencic till den nya delen. Och trots att många inom handeln drabbats ...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...
Annons