Anna Heed har inte blivit kvitt skadeproblemen i västerhanden – "De små rörelserna och musklerna som är problemet".

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. Anna Heed belönades med en plats i a-laget förra säsongen. Hon väntar fortfarande på att få sätta ett avtryck. Inför fjolårssäsongen gick ledbandet av i vänster handled när hon föll oturligt i en närkamp på träning. En operation väntade och hennes säsong förstördes.

– Jag var aldrig riktigt mig själv förra säsongen. Jag hade ont hela tiden och hade inget skydd vilket hindrade mig i spelet, säger 18-åringen.

Under sommaren har hon haft tid att bygga upp muskulaturen runt handleden och har startat säsongen på bästa möjliga sätt. I premiärförlusten mot Tyresö var hon lagets bästa målgörare med nio gjorda baljor. Smärtan i handleden har hon dock inte blivit av med.

– Det gör fortfarande ont efter matcherna och träningarna, under dem är adrenalinet uppe så det känns inte lika mycket. Förra året gjorde det ont under matcherna.

Är du orolig för att slå upp skadan igen under matcherna?

– Det är inget jag tänker på. Om jag får en smäll så kan jag känna efter lite, men nej, jag är inte orolig.

Läkarna har inte kunnat ge henne några indikationer på om handleden kommer att bli helt återställd.

– Det är de små rörelserna och musklerna som är problemet. När jag bär en matkasse nu så bär jag den med vänsterhanden för att träna upp den.