Annons

Hanhals Kings krävs på förbättring – av kommunen

Ungdomsledare i Hanhals Kings har utsatts för hot av föräldrar. Nu kräver Kungsbacka kommun ett kulturförändringsarbete.

Ishockey | 24 Juni 2020 21:35

Hanhals Kings, arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

ISHOCKEY. Efter förra säsongen valde Anders Engelbrektsson att kliva av sin roll som ungdomsansvarig i Hanhals Kings. Han hade upplevt en hotfull stämning från flera föräldrar vars barn tillhörde olika ungdomslag. En del av kritiken från föräldrarna har grundat sig i att ledarnas egna barn har favoriserats gällande speltid.

– Vi har haft det problemet, med ledare som banar väg för sina egna barn. Vi har släppt det fritt på nåt jävla sätt. Vissa barn har fått spela med två lag, fått träna med två grupper – och har fått dubbelt så mycket hockey. Det är inget konstigt att föräldrar blir arga på oss ibland. Jag tror att många klubbar har samma problem, säger Engelbrektsson till Göteborgs Posten.

Kräver förändring

Detta har medfört att Kungsbacka kommun nu krävt en förbättring från föreningens sida.

– Ja, det stämmer att vi uppmanat föreningen att bedriva ett omfattande kulturförändringsarbete. Jag arbetar genom föreningens ordförande, Peter Kronvall. Han har arbetat fram en plan för förändring som han återrapporterar till oss. Som företrädare för kommunen har jag, för barnens skull, starkt rekommenderat dem att göra förändringen och jag följer deras arbete kontinuerligt vid avstämningsmöten med ordföranden. Vi har även rekommenderat dem att ta hjälp av föreningsutvecklarna på RF SISU, vilket de gjort, berättar Ulrika Granfors, förvaltningschef för Kungsbacka kommun till Göteborgs Posten.

“Barnen vågade inte prata med sin huvudledare”

Som ett led i planen har bland annat en enkät skickats ut till alla barn från U9 till U16.

– Vi satte oss ner sent i höstas och sa att vi behövde se över både riktlinjer och policys. Vi måste ständigt jobba med att bli bättre och jobba med hur vi är som förening. Det har varit ett av mina viktigaste uppdrag. Och det kommer jag att fortsätta jobba med. Det är en väldigt viktig puck för mig, de här värderingsfrågorna och den kritik vi har fått. Vi jobbar med de frågorna tillsammans med kommunen, säger Kronvall till Göteborgs Posten.

GP: Var har ni sett av den här enkäten?

– Många av våra barn och ungdomar mår jättebra. De tycker att ledarna är fantastiska, de vågar prata med dem. Sedan var det några få åldersgrupper där barnen inte riktigt vågade prata med sin huvudledare. Vi samlade dessa två grupper och berättade hur viktigt det var att skapa mer inkluderande miljö – och att jobba med hela laget. Vi måste hitta rutiner för att följa upp det här under året. Hur säkerställer vi att vi har ledare som förstår hur viktigt det är att vara ledare, berättar Peter Kronvall.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mattias Elfström återvänder till Hanhals Kings

Ishockey Han lämnade Hanhals Kings inför den förra säsongen. Nu forwarden Mattias Elfström tillbaka. ISHOCKEY. Mattias ...

Hanhals Kings vill komma igång direkt – utan publik

Ishockey Starta säsongen med eller utan publik? Hanhals Kings svar? – Vi ser gärna att man kommer igång med ...

NHL-draftad back klar för Hanhals Kings

Ishockey Hanhals Kings har gjort klart med en prestigevärvning på försvarssidan. Jens Hellgren, 31, har meriter från SHL, allsvenskan ...
Annons