HANDBOLL 2022-03-23 KL. 22:18

Wennerholm klev fram i måstematchen

Av Anton Lorentzson

Aranäs vann den viktiga sista matchen mot Alingsås. En match som kunde blivit högersexan Adam Wennerholms sista match för klubben. Nästa säsong spelar han i Lugi.
– Det har triggat mig ännu mer, för jag ville verkligen inte att detta skulle vara min sista match, säger niomålsskytten.

Wennerholm klev fram i måstematchen
Adam Wennerholm blev matchvinnare med sina nio mål mot Alingsås. Foto: John Skoglund

Efter 45 sekunder hade Adam Wennerholm gjort sitt och matchens första mål. Efter 60 minuter hade han gjort nio och lett sitt lag till vinst i grundseriens sista match mot Alingsås. Efter slutsignalen var han nöjd och lättad.

– Vi har verkligen snackat ihop oss i laget nu på sistone. Det är jäkligt skönt att vi äntligen får visa vårt fina spel för vår hemmapublik. Det är jäkligt gött alltså. För egen del så hade jag hellre varit 100-procentig, det vill man alltid vara. Men jag är nöjd.

En poäng hade räckt för Aranäs för att klara kvalplatsen, men det syntes redan tidigt att angelägenhetsgraden hos hemmagänget var större. Dessutom hejades man på av en nästintill fullsatt läktare.

– De (publiken) hjälpte otroligt mycket idag. Man skriker ju nästan lika mycket på plan som publiken på läktaren gör idag. Vi visar verkligen att det är vi som vill vinna där ute, säger Adam Wennerholm.

Nu väntar alltså kvalspel för att hålla sig kvar i handbollens finrum även nästa säsong. Amo, från Alstermo, står för motståndet.

– Nu gäller det att ta hand om kropparna, träna på bra och kolla på motståndet. Jag har sett dem lite och de är väldigt listiga i sitt spel. Det kommer bli tufft, men om vi kämpar på som vi gjorde idag och som vi vet att vi kan så tar vi hem detta, konstaterar Wennerholm.

Hade Aranäs förlorat samtidigt som Ystad vunnit sin match hade säsongen varit över och laget hade åkt ner direkt i allsvenskan. Det hade också inneburit att Adam Wennerholm spelat sin sista match för klubben.

– Det är klart att jag har tänkt lite på det. Men det har bara triggat igång mig ännu mer, för jag ville verkligen inte att detta skulle vara min sista match med Aranäs, avslutar matchhjälten.

I och med segern förlängs nu säsongen och för Adam Wennerholms del innebär det åtminstone tre matcher till med Aranäs.

Läs mer om matchen HÄR och HÄR.


SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.