HANDBOLL 2021-12-04 KL. 17:15

Sprudlande anfallsspel gav två poäng

Av Eric Andersson

Efter den tunga förlusten mot Skånela förra veckan var det ett revanchsuget HK Aranäs som tog bussen ner till Skåne för att möta Eslöv. Det blev revanch och två nya poäng in på kontot.
– Vi gör en riktigt bra match, säger Rustan Lundbäck, tränare HK Aranäs.

Sprudlande anfallsspel gav två poäng
Det blev segerjubel för HK Aranäs mot Eslöv. Arkivfoto: Christian Johansson

I senaste matchen mot Skånela gjorde HK Aranäs en svag första halvlek som kostade två poäng. Den läxan hade bortalaget gjort och kom ut starkt i bortamatchen mot Eslöv. Bortsett från en period i mitten av halvleken där hemmalaget gjorde fyra raka mål var det HK Aranäs som dominerade.

– Vårt anfallsspel är riktigt bra, otroligt läckert att titta på. Sedan gör Eslöv lite för enkla mål tyvärr vilket gör att det fortfarande är jämnt, säger Rustan Lundbäck.

Och jämnt skulle det vara länge. Först när hemmalaget fick dubbla utvisningar i mitten av andra halvlek kunde HK Aranäs göra ett ryck på resultattavlan och gå i ledning 20–24.

– Det kändes som att det var spiken i kistan. Vi gör tre mål i öppen kasse och det är skönt att det inte lönar sig att plocka målvakten mot oss, säger Lundbäck.

I dagens handboll är det mer regel än undantag att målvakten plockas ut i anfallsspel när laget har en spelare utvisad. Något som HK Aranäs valde att inte göra mot Eslöv.

– Alltså... jag tycker inte vi behövde göra det idag. Vi spelar som vi har tänkt matchen igenom och gör det tillräckligt bra. Då behöver vi inte spela ut alla våra ess i rockärmen, förklarar Lundbäck.

Upp och ner

Att HK Aranäs studsar tillbaka efter en förlust genom att vinna kommande match är inget ovanligt. Ser man till de senaste sex matcherna är det varannan seger, varannan förlust. Rustan Lundbäck medger att han är besviken över poängskörden hittills. Men det finns flera anledningar till att det blivit så.

– Väldigt mycket är nytt den här säsongen med både ny tränare och spelare som fått nya, större roller. Vi måste bli bättre på att fatta bra beslut i delar av matcher när det inte riktigt vill sig för oss. Bättre smartness helt enkelt.

Framförallt är det missade avslut i anfallsspelet som grämer honom.

– Vi missar för många enkla lägen och det var ett problem även förra året vilket i mångt och mycket var anledningen till att Aranäs inte gick upp då. Det är något vi får gnugga vidare på och utveckla, säger Rustan Lundbäck.

Matchfakta: Allsvenskan
Eslövs IK - HK Aranäs 23-29 (13-15)
Målskyttar, HK Aranäs: Anna Heed 10, Louise Rundcrantz 9, Nova Hallén 3, Emelie Batista 2, Nicolina Fredriksson, Nathalie Söhrman, Ellen Davies, Tilda Palm, Amina Jasarevic


SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-