HANDBOLL 2021-09-19 KL. 21:58

Makalös tillställning i hemmapremiären

Publiken var tillbaka på riktigt och det i Aranäs nya hemmaarena. Där fick de se ett HK Aranäs som tog ledningen tidigt, och aldrig var riktigt nära att tappa den.

– Vi gör allt som vi sagt att vi ska jobba med inför matchen, säger Philip Jonsson.

Makalös tillställning i hemmapremiären
Philip Jonsson var monumental när HK Aranäs tog säsongens första seger i Handbollsligan.Det var inte vilken match som helst när HK Aranäs tog emot Önnereds HK i Kungsbacka sporthall. Inom loppet av tio minuter hade Aranäs tagit sig upp till en femmålsledning.

–Det gick bra och de hade många utvisningar. Men första känslan är att allt fungerade idag, säger mittnian Philip Jonsson.

Medan Aranäs ofta fick utdelning på sina målchanser så fanns det en viss Daniel Bergqvist i målet, som med hjälp av försvaret stoppade de mesta som kom i hans väg.

– Han är precis lika bra som han har varit sen jag kom hit. Det är gött att han levererade så idag, säger Jonsson.

Timeout


Efter en timeout vid ställningen 8–3 så lyckades Önnered förädla sina chanser lite bättre. Och Aranäs gjorde inte längre mål på precis alla målchanser. Samtidigt började utvisningarna regna in och spelet jämnade ut sig.

– Man har ju planer för allt men det är svårt när det blir så ryckigt. Men man lägger upp spel för att spela sex mot sex och så måste man parera det. Men det är svårt, säger Jonsson.

Men den här kvällen var det inget som skulle stoppa Aranäs. Man var rent sagt bättre i allt, försvarsspel samt anfallsspel och bortalaget lade möjligtvis lite för mycket energi på domarnas beslut. Även om Aranäs även föll in i den fällan. Till pausvilan tog man med sig en betryggande ledning med 19–14.

Men det var något som hände några minuter in i andra halvlek, då Aranäs inte lyckades ta vara på sina chanser medan Önnered gjorde tre snabba mål.

– De ändrade spelsätt och vi hade lite problem i början att lösa det, säger Jonsson.

Storspel


Men där tog det stopp för bortalaget, inte minst visade Jonsson varför han blivit benämnd som Aranäs mest värdefulla spelare inför säsongen.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där men allt flöt på, säger han.

Du kom in i en trans där. Hur nära var du din högstanivå just då?
– Som jag spelade då kan jag nog inte göra bättre. När man kommer in i sådana perioder och har det flytet så känner man sig oövervinnerlig och gör bara saker som sitter i ryggmärgen. Och det är skönt när det flytet kommer.

Och efter att Jonsson gjort sitt andra straffmål med sju minuter kvar så var stämningen i hallen att allt var klappat och klart. Bergqvist stod för några ytterligare jätteräddningar och publiken hejade fram hemmalaget till första segern i Handbollsligan för den här säsongen.

Hur ska ni bygga vidare på detta?
– Vi har satt upp våra ramar inför säsongen. Det vill vi fortsätta förädla. Men bara för att man säger att man ska göra en sak så betyder det inte automatiskt att man gör det. Det handlar om att ta ansvar och jobba på de sakerna vi säger att vi ska göra.

 499 dagar med huvudvärk
FOTBOLL 2021-10-27 KL. 20:00

499 dagar med huvudvärk

Hjärnskakningen fick oerhörda konsekvenser för Linnea Bjöörn

Stephan söker det abstrakta
FAMILJ 2021-10-27 KL. 19:00

Stephan söker det abstrakta

"Jag vill inte hamna i en box"

Kommunen vill göra invånarna mer digitala
NYHETER 2021-10-27 KL. 06:40

Kommunen vill göra invånarna mer digitala

EY kritiska i Kolla-rapporten
NYHETER 2021-10-26 KL. 19:00

EY kritiska i Kolla-rapporten

Allmänna handlingsplaner och begäran om avsteg

Nya symboler ska ge bättre vädervarningar
NYHETER 2021-10-26 KL. 17:00

Nya symboler ska ge bättre vädervarningar

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet
NYHETER 2021-10-26 KL. 13:59

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet

Kommunen: ”Att göra köttbullar till barnen är omöjligt”
NYHETER 2021-10-26 KL. 11:50

Kommunen: ”Att göra köttbullar till barnen är omöjligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Paret fick pris för god byggnadsvård

Paret fick pris för god byggnadsvård

2019 lämnade Hanna Öberg Brandt och Henric Öberg Brandt sin nybyggda villa för en mangårdsbyggnad i dåligt skick. Efter några år av hårt slit med renovering har de nu prisats för god byggnadsvård av Hallands Museiförening.