HANDBOLL 2022-03-25 KL. 14:00

Krönika: Wow-ögonblick i Kungsbacka sporthall

Av John Skoglund

Krönika: Wow-ögonblick i Kungsbacka sporthall
Publik som hjälper laget till vinster Foto: John Skoglund

Under onsdag kväll var det ett sådant där ovanligt wow-ögonblick eller ska vi kalla det 2003-ögonblick eller FA-cupsögonblick. Publiken i allmänhet och klacken i synnerhet var helt fantastisk under matchen Aranäs-Alingsås.

Jag har sett arenaidrott i Kungsbacka fram och tillbaka under 40 år och har aldrig upplevt den passion och matchpåverkan som publiken gjorde ackompanjerad av bland annat Adam Wennerholm och ”Berka” Bergqvist i högform.
Klacken på ”västra stå” i Kungsbacka sporthall är något så unikt som en blandning mellan hungriga och vilda ungdomar som samtidigt blandas med idrottens humor med egenpåhittade ”yttringar”.

Mitt tidigare FA-cupögonblick härstammar från ett besök på Wembley där dryga 90 000 röststarka britter sjung sig genom matchen mellan Crystal Palace och Watford. I sporthallen var det publikrekord med drygt 1 000 åskådare, men publiken likväl skapade ett häftigt wow-ögonblick.

Att vi i lilla Kungsbacka har elitidrott, arena och nu en publik som skapar dessa ögonblick det trodde jag aldrig att det skulle ske. Man måste väl ändå i alla fall ta sig till Göteborg, som när jag och min då sexårige son var med och lyfte taket på Scandinavium när Frölunda tog sitt första SM-guld på 38 år – 2003.

Inget ont om Aranäs lag eller Jerry Hallbäcks peppning i matchen mot Alingsås, hade det varit pandemi och inte haft den fantastiska publik som var på plats – då hade två poäng mot Alingsås varit bra mycket svårare. Det var en Hallbäck i högform, en grym spelartrupp som kanaliserade all energi till något positivt och en helt magisk publik som avgjorde matchen.

Publiken och klacken har trots magra resultat växt sig starkare under säsongen och nu väntar kvalmatcher och jag bara längtar till sporthallen igen. Inte bara för grabbarna utan även för tjejerna som ska kvala mot Heid. Publikströmningen har även ökat under matcherna tjejerna har spelat och konstigt vore annat med de profiler som finns på plan – och på ledarbänken. Det var någon som sa – att följa tränare Rustan Lundbäck under en match är värt hela entrépengen bara det.

Idag tackar jag publiken för ett nytt härligt wow-ögonblick.


Läs mer: Aranäs besegrade Alingsås – nu väntar kvalspel


SENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.