HANDBOLL 2018-01-15 KL. 12:01

Kraftfullt Aranäs behåller ledningen

HK Aranäs fortsätter att skörda framgångar i serien och blir allt tryggare i sitt spel. I helgen sattes laget på prov av utmanarna Somby Sköve, men Aranäs behåller sin plats i toppen.

HANDBOLL: DIVISION 1

HK Aranäs – HF Somby Skövde 28–22 (15–13)

Aranäs visste att helgens match mot Somby Skövde skulle bli tuff och att det var ett gäng med duktiga spelare. Att leda en serie är alltid roligt och ger energi, menar tränaren Magnus Ferdinandsson, och berömmer Aranässpelarnas insats.

– Det var mycket som var bra. Somby Skövde har ett bra spel och satte oss på prov. Men vi blir hela tiden tryggare i vårt spel, säger han.

Den första halvleken var jämn, även om bortalaget fick jaga Aranäs så turades lagen om att göra mål på varandra. En 5–2-ledning efter fem minuter jämnades snabbt ut när Somby Skövde kvitterade till 5–5. Och sådär höll det på. Den första halvleken avslutades med att sexmålsskytten Matilda Rosblad lade ett vackert frikast i krysset bakom Sombymålvakten.

– Precis som i de senaste matcherna så kommer vi ut med kraft och fick vi en bra start, säger Ferdinandsson om andra halvlek.

Aranäs fortsatte med samma stabila spel. De stod sig bra i anfallsspelet och började stänga igen försvaret och låsa spelarna. Efter fem minuter hade de dragit ifrån ledningen med sex mål.

– Istället för att bli ängsliga blir vi trygga i spelet och då blir det lättare att leverera, fortsätter han.

Louise Karlfeldt berättar att de har en tendens att få en dipp i andra halvlek där nivån sjunker. Avsluten blir dåliga och det blir många tekniska fel.

– Det är dippar vi inte ska ha, men de blir kortare, förklarar Karlfeldt.

Efter att bortalaget reducerat fick Aranäs nya krafter och när Julia Karlsson stänkte in 22–17–målet, var det svårt för Somby Skövde att jaga ifatt. Resultatet stannade på 28–22.

– Vinsterna ger en härlig känsla, en sån vi vill ha efter varje match att ta med in i nästa, säger Karlfeldt och menar att laget håller sig ödmjuka och tar med den positiva energin till Karlskrona, där nästa match spelas nu på lördag.