HANDBOLL 2021-10-03 KL. 19:05

Kontrade hem premiären

Det tog knappt tio minuter av seriepremiären. Sedan hade HK Aranäs hittat sitt segerrecept. Via blixtsnabba omställningar hittade laget mål, efter mål, efter mål. Sedan var premiärsegern ett faktum.

Jubel i första seriematchen för HK Aranäs.

Efter en jämn inledning fick Louise Rundcrantz presentera sig efter knappt åtta minuters spel. Hennes 4–3-mål var Aranäs första kontringsmål i matchen, men det var långt ifrån det sista.

– Vi kände att vi ville springa mycket idag, säger Louise Rundcrantz.

Det var också via Rundcrantz i omställningsspelet som Aranäs kunde rycka ifrån till en tremålsledning. Tre mål upp blev till fyra, innan lagen gick ut för pausvila.

– Jag tycker första halvlek var mycket bättre än andra. Vi var mycket noggrannare anfallsmässigt i första, säger Rundcrantz.

Överkörning

Bättre offensiv i första, alltså? Kanske, men den var långt ifrån dålig i andra. Ett överspelat bortalag fick se inbytta Nicolina Fredriksson flyga igenom gång efter gång. Efter drygt tio minuter in på den andra hade Aranäs ryckt ifrån till ledning med 25–13, och matchen var givetvis över.

– Vi ville kontra mycket och sedan vara skarpa när vi anföll. Det lyckades vi med idag, säger Rundcrantz.

Slutskedet av matchen såg mest ut som en anfallsträning för hemmalaget, som utan målvakt i varje anfall försökte hitta olika vägar till mål. För Louise Rundcrantz blev seriepremiären med hennes nya lag en behaglig resa.

– Det känns jättebra. Skönt att börja med en seger, säger hon.