HANDBOLL 2022-03-31 KL. 20:25

Heid körde över Aranäs – kvitterade matchserien

Av Eric Andersson

Match två i kvalet till SHE mellan BK Heid och HK Aranäs gick av stapeln i Heidhallen under torsdagskvällen. Aranäs vann det första mötet i Kungsbacka Sporthall med 26–25 och hade i och med det satt sig i en bra position inför match två i Heidhallen. Men Kungsbackalaget lyckades inte återupprepa lördagens bedrift utan Heid vann med stora siffror.

Tilda Palm och hennes Aranäs hade svårt att ta sig igenom Heidförsvaret. Foto: John Skoglund

Det var en tight, fysisk och målsnål matchinledning. Bägge lagen visade prov på ett välorganiserat och aggressivt försvarsspel vilket gjorde att kvalitén på avsluten blev lidande åt bägge håll. Utvisningarna duggade tätt och de tekniska felen likaså. Efter 13 minuter hade Heid kopplat ett litet grepp om matchen och gått upp i ledning 6–3. Och ju längre halvleken gick, desto större blev hemmaledningen.

Aranäs hade förtvivlat svårt att få hål på motståndaren och blev i anfall efter anfall infångade av Heidförsvaret. Trots att Rustan Lundbäck tog två time outer och bytte spelare till höger och vänster var det ingenting som fungerade. I den första halvleken gjorde Aranäs endast fyra mål, samtliga under matchens första 14 minuter. Det var alltså efter 16 mållösa minuter Aranäs gick till halvtidsvila vid ställning 14–4 och matchen var i praktiken redan avgjord.

Pigg start på andra

När Tilda Palm gör mål i den andra halvlekens första anfall får Aranässpelarna ny energi och när Maja Wahlgren står emot två raka Heidanfall kan Aranäs hämta in ett par bollar. Men effektiviteten i anfallsspelet kommer återigen av sig och Heid håller fortsatt Aranäs tio mål bakom sig.

Louise Rundcrantz försöker få in bollen i mål.

Mot slutet drygade Heid ut ledningen ytterligare och vann till slut med 29–14.
– Det är mycket som vi inte gör tillräckligt bra och vi vet att vi kan bättre än vad vi visade idag, men Heid gör en bra match, säger Tilda Palm som utsågs till Aranäs bästa spelare.

Finns det något att ta med sig härifrån?
– Jag tror att den här matchen blir en nyttig läxa för oss som vi kan lära oss mycket av. Vi sa det i omklädningsrummet också, att det kanske inte var så dumt att få en väckarklocka, säger Tilda Palm.

Nästa match lagen emellan spelas lördag 9 april i Heidhallen.