Aranäs säkrade slutspelsplatsen trots storförlust

Av Eric Andersson

Lapp på luckan till ett möte mellan två rivaler med allt att spela för. Det upplagt för handbollsfest i Kungsbacka Sporthall. Om det blev någon fest? Nej. HK Aranäs dök inte ens upp. Men trots det blir det slutspel för Kungsbackalaget.

HK Aranäs förlorade med stora siffror. Foto: John Skoglund

Det började redan från start. HK Aranäs bommade fyra raka avslut och på andra sidan planen var Önnereds HK kliniska. Efter fem minuter var det 0–4 på resultattavlan och mardrömsstarten ett faktum. Gästerna ådrog sig en utvisning där Aranäs kunde göra sina två första mål. Men lika snabbt som Önnered blev fulltaliga, lika snabbt fortsatte målen trilla in bakom Alexander Lindén som efter tio minuter ersattes av Daniel Bergqvist.

Blödningen stoppade inte där utan Önnered med Mishels Liaba i spetsen fortsatte göra livet surt för Aranäs. Efter 13 minuter var underläget fem bollar stort och Jerry Hallbäck tog time out. Fyra minuter senare var det dags för time out nummer två och 7 mot 6-spel i offensiv riktning.

Trots att Daniel Bergqvist bjöd på några kvalificerade räddningar minskade inte underläget. Tvärtom, för framåt var det långa stunder idéfattigt och plottrigt. Gång efter annan fastnade hemmalaget i Önneredfällan och låg under med hela åtta mål i paus.

Men lite, lite nerv blev det ändå i den andra halvleken. Efter en pigg start var underläget i perioder bara fyra bollar. Närmare än så kom dock aldrig HK Aranäs och matchen slutade 26–34.

En svag insats till trots – det blir slutspel för HK Aranäs. IF Hallby tog inga poäng mot IK Sävehof och Kungsbackalaget blir därmed åtta i handbollsligan. Motståndet i kvartsfinalen blir IFK Kristianstad där första matchen spelas på måndag.