HANDBOLL 2022-05-12 KL. 12:00

Andra nyförvärvet klart - ung mittsexa till Aranäs

Av Eric Andersson

Det är inte bara herrlaget som rustar för fullt inför kommande handbollssäsong. Idag presenterade HK Aranäs damer sitt andra nyförvärv för säsongen. Mittsexan Bella Persson, 19, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kungsbackalaget.

Andra nyförvärvet klart - ung mittsexa till Aranäs
Bella Persson från IK Sävehof är Aranäs senaste nyförvärv. Foto: Karin Celander

Bella Persson kommer närmast från IK Sävehofs akademi där hennes sista insats i Sävehoftröjan blev USM-finalen mot VästeråsIrsta i helgen. En final Sävehof vann med överlägsna 28–10. Men nu har alltså 19-åringen skrivit på ett tvåårskontrakt med HK Aranäs.

– När Aranäs hörde av sig kändes det spännande. Min uppfattning är att det är en förening med en bra verksamhet både på junior- och seniorsidan. En bra förening att utvecklas i helt enkelt, säger Bella Persson.

Under den gångna säsongen har hon mestadels spelat i Sävehofs farmarlag i division 1, men även i juniorserien F19-17 Väst Elit. Allsvenskan blir därmed ett steg upp i seriepyramiden men på sikt tror Persson inte det blir några problem att växa in i den allsvenska kostymen.

– Det är klart att det blir en utmaning för mig men om jag får utvecklas och växa in i en roll där jag trivs kommer jag fixa det efterhand. Jag är en krigare som fightas för laget och inte är rädd för att smälla på, säger hon.

Attitydspelare

Och det är just den mentaliteten och attityden som Rustan Lundbäck, tränare i Aranäs, anser att laget saknat.

– Hon har egenskaper som passar bra in hos oss. Det är en attitydspelare som kämpar, lite som Jerry Hallbäck var när han spelade. Bella provtränade med oss och bad inte om ursäkt utan hon snackar mycket och kör på, säger Rustan Lundbäck, tränare i Aranäs.

Är det mer attityd du vill få in i laget?
– Det är lite det vi saknar. Jag tycker vi har duktiga spelare och lirare, men vi skulle inte må dåligt över att bli lite mer brötiga och få in mer attiyd. Det står både Bella och Lovis (Jansson) för.

Bella Persson blir den tredje mittsexan i truppen där hon kommer konkurrera med Johanna Zaman och Ellen Davis om speltid.

– Jag tycker det är bra när unga spelare går till en miljö där de får speltid och det kommer Bella få hos oss. Hon kommer vara en av tre mittsexor som är med och konkurrerar på samma villkor som de andra. Jag tror att hon kommer kunna bidra till laget ganska omgående, säger Lundbäck.SENASTE TV-NYHETERNA

Lokala författaren fick ta emot bokpris
KULTUR & NÖJE 2022-12-02 KL. 11:45

Lokala författaren fick ta emot bokpris

Polisen söker orsak till branden i Frillesås
NYHETER 2022-12-02 KL. 09:30

Polisen söker orsak till branden i Frillesås

Orosanmälningar ökar - svårt att hinna med
NYHETER 2022-12-02 KL. 07:00
Premium

Orosanmälningar ökar - svårt att hinna med

Zorrofinterna fällde avgörandet när sviten förlängdes
SPORT 2022-12-01 KL. 23:05
Premium

Zorrofinterna fällde avgörandet när sviten förlängdes

Auktoriserade tomten Sten-Erik fyller 70 år
FAMILJ 2022-12-01 KL. 20:30
Premium

Auktoriserade tomten Sten-Erik fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2022-12-02 KL. 21:47
"Det är bara hem och träna avslut"
NYHETER 2022-12-02 KL. 19:56
Brand i villa i Iserås

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

Lasse Kronér fyller 60 år. Kärleken till Onsala och Kungsbacka är djup. Metooskandalen blev en ”gamechanger” i hans liv.