Annons

Hamnbänkar i farozonen

Nu ligger bänkarna i Gottskärs hamn illa till. Ingen vill betala för en förstärkning av strandremsan, och därför planerar nu initiativtagaren Bernt Andersson att ta bort bänkarna.

Politik | 09 Februari 2020 07:00

Populära bänkar är hotade.

FOTO:

För att öka trivseln i hamnen lyckade Bernt Andersson för ett antal år sedan få företag att sponsra var sin bänk längs gräsremsan mot fjordsidan. Det blev nio trevliga vilopunkter för de som ville spana ut över vattnet och Utö.

Men efterhand som inget har hänt med de stolta planerna för hamnen, har vattnet långsamt tuggat i sig strandkanten, och nu är Bernt Andersson rädd att bänkarna ska undermineras och bli osäkra.

460 000 kronor

Han tog fram en offert på 460 000 kronor för att förstärka kanten, men varken kommunen eller Onsala skifteslag som äger strandremsan, är villiga att betala.

– Nu har jag talat med en av bänksponsorerna, och vi är överens om att bänkarna ska tas bort om ingen vill betala, säger Bernt Andersson.

Han ska nu ringa runt till övriga företag, och om ingen lösning dyker upp försvinner bänkarna under året.

Samtidigt pågår intensiv planläggning av Gottskär, där huvudpunkten är en ny marina och bostäder som fastighetsägarparet Hillhammar står bakom. Men det ligger något år framåt i tiden.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Café med ”det lilla extra” öppnar i Gottskär

Jobb & Pengar Sugen på fisksoppa, några tapas och ett glas vin? Skafferiet Gottskär satsar på matiga smårätter och ...

Yoga på bryggan i Gottskär

Nyheter Nu på söndag den 10 maj drar yogainstruktören Maria Cerboni igång bryggyoga i Gottskär. Varför har ...

Ska hamnen få tillstånd?

Politik När familjen Ottosson tvingades riva sina bryggor blev det snabbt klart att fler anläggningar i viken kring Gottskä...
Annons