Annons

Häktade för bilstöld i Åsa 

Mannen och kvinnan som stal en företagsbil på Åsa Bäckväg förra onsdagen har nu häktats, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Blåljus | 01 Oktober 2019 15:01

– Att de häktas beror till stor del på deras belastningsregister, säger Lars Liffner, förundersökningsledare vid Kungsbackapolisen.

De är både sedan tidigare misstänkta för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel i andra kommuner. Gärningspersonerna är 33 respektive 40 år gamla och är boende Trollhättans kommun. De blev utslängda från ett tåg den aktuella dagen och hamnade på så sätt i Åsa.
– De lämnade sina tillhörigheter på stationen och hittade en bil med nycklarna i och bestämde sig för att ta den, säger Lars Liffner.

Genom att ett vittne såg händelsen ske, larmade polisen och körde efter den stulna bilen kunde polisen gripa gärningspersonerna. Kvinnan som körde den stulna bilen är även misstänkt för drograttfylleri och mannen som var passagerare är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Ber om hjälp att kartlägga ekoxen i Kungsbacka

Nyheter Med sina stora betar och förmåga att växa sig upp till nio centimeter lång är ekoxen ...

Har du sett Chilienne?

Krönikor Eftersom pappa drabbas av akut pollenallergi av bara tanken på att mamma ska sätta upp blommiga gardiner tror jag ...
Annons