Får KDFF måljubla när allsvenskan drar igång på lördag? Arkivfoto: Norra Halland

 

Kungsbacka DFF föll tungt i gårdagens träningsmatch mot seriekonkurrenten Vittsjö GIK med 4–1. Nästa lördag drar seriespelet igång igen. Trots förlusten är känslan god.

 

FOTBOLL: Träningsmatch

Vittsjö GIK – KDFF 4–1

 

Vittsjö, som ligger på en fjärdeplats i allsvenskan, var det bättre laget under matchen enligt nya tränaren Stefan Olofsson. Dock fanns det perioder när KDFF kunde lyfta spelet och hålla i bollen.

– Ja, Vittsjö var spelförande. Men jag tycker att vi börjar bra. Vi håller upp spelet och hittar lite det vi vill ha framöver. Sen tappar vi och det ser lite likadant ut i andra halvlek. Tyvärr blir det lite för stora siffror. Vittsjö var bättre, men jag tycker inte att 4–1 speglar matchen. 2–1 hade kanske varit rimligare, säger Stefan Olofsson.

 

Inför matchen sattes tydliga mål upp, att slipa på inför omstarten. Vissa uppfylldes och vissa var nära att slå in. Stefan Olofsson ville dock inte säga för mycket.

– Vi håller det mesta för oss själva. Men ett av målen var att våga spela vårt eget spel högre upp i banan. Det tycker jag att vi försökte göra.

Hur är känslan inför omstarten?

– Jag tycker det är en bra känsla, både hos spelare och ledare. Vi närmar oss där vi vill vara och det bådar gott för det som komma skall.

 

Det är några veckor sedan som Stefan Olofsson och Martin Blixt anslöt som nya tränare i KDFF. De har sedan dess introducerat ett nytt arbetssätt på planen där det finns satta principer om hur laget ska spela, men i de principerna finns det mycket frihet.

– Vi har väl haft en liten annan approach än tidigare, skulle jag säga. Vi kör på vår stil och hoppas att det ska hjälpa. Det är väl det jag kan säga nu, i korta ord, säger Stefan Olofsson.

 

KDFF:s mål i genrepet gjordes av Lina Gerhardsson. På lördag får hon återigen chansen att näta när allsvenskan drar igång igen efter sommaruppehållet. Då kommer tabellsjuan Kristianstad på besök på Påskbergsvallen. Kommer tränarbytet ge någon effekt? Det återstår att se.