Annons

Glada vinnare tog emot pengar

Under tisdagskvällen presenterades årets mottagare av leva- och lära för livet-priserna.
Nyheter | 05 November 2019 20:37

Annette Lindgren i mitten flankerad till höger av kollegorna Rose Damerau och Karin Sjöglimt, gladdes stort åt att få ta emot Leva livet-priset.

FOTO: Daniel Blomqvist

Tisdagens möte i kommunfullmäktige inleddes med applåder efter tillkännagivandet av Leva livet-priset, ett pris på 10 000 kronor som delas ut till en person eller grupp inom Vård och omsorg för insatser som bidragit till vårdtagarnas livskvalitet. I år tilldelades priset Annette Lindgren, Rose Damerau och Karin Sjöglimt från Vallda hemtjänst för deras arbete med att arrangera festligheter för hemtjänstens kunder.

– Fantastiskt roligt. De här tillställningarna har varit till glädje både för de gamla och deras anhöriga och har varit väldigt uppskattat, säger Annette Lindgren.

Nästa vinnare på schemat att tillkännages var årets Lära för livet-pristagare. Utnämningarna där gick till personal inom skolan som bidragit till betydelsefulla insatser. Först ut att tillkännages var priset till Gymnasium och arbetsmarknad, och Eva Klingnäs och Joachim Blom för deras arbete med utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker. En utbildning som är unik i Västsverige.

– Kul och oväntat, säger en glad Eva Klingnäs, utbildningsledare på yrkeshögskolan.

Med och delade på de 10 000 kronorna i kategorin var specialpedagogen Andreas Martinsson som blev tilldelad sin pott för brinnande engagemang i sitt yrke.

Vad gör du i ditt yrke? 

– Jag jobbar med att stötta elever i lärandet samt mycket med elevhälsa, en fråga som jag tycker är viktig i alla skolformer, säger Andreas Martinsson.

Joachim Blom, Eva Klingnäs, Andreas Martinsson, Lotta Schedin och Charlotta Olander var överraskade och glada efter att ha blivit uppmärksammade för sina insatser inom skolan.

 

Sist ut var Lära för livet-kategorin för Förskola och grundskola. Där blev det Björkris förskola och skola som fick ta emot 10 000 kronor för att ha lyckats skapa en verksamhet med stort engagemang. På plats var representanterna Lotta Schedin och Charlotta Olandersson.

– Väldigt roligt att det vi gör uppmärksammas, man blir stolt över att jobba på Björkrisskolan, säger Charlotta Olandersson.

Prispengarna är avsedda för kompetensutveckling inom respektive yrkesområde.

 

Läs hela artikeln i fredagens Norra Halland.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Offensiv kollaps av Aranäs

Handboll Målvakten Daniel Bergquist var näst bäste målskytt i HK Aranäs efter 55 minuter. Då var det ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

En skadad vid skjutning i Åsa - skytten flydde i bil

Blåljus En skottskadad man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter vad polisen tror är ett ...
Annons