21 Mars 2021 09:25 | Ulrika Wahlström

Det är viktigt att skratta och ha roligt, men just nu är det många som känner sig allt annat än glada. Då gäller det att försöka hitta ljusglimtar i vardagen. Jag var spänd när jag för första gången skulle åka kollektivt iförd ansiktsmask. Obehagligt och varmt! Att göra entré på tåget genom att låta den lite galna sången ”I’m sexy and I know it” ljuda i mina hörlurar avdramatiserade situationen. Skrattet bubblade inom mig och jag blev, om möjligt, ännu mer svettig under masken.

Hysteriskt många finner glädje i att dela med sig av sina vinterbadsupplevelser på sociala kanaler. Min kalender är tyvärr fullbokad, så det blir tufft att hinna med ett vinterbad. Dessutom har jag inte rätt kläder. Min blommiga, lilla bikini passar föga i sammanhanget.

Vi är många som är ledsna över att inte kunna åka utomlands nu. Jag drömmer mig tillbaka till platser jag har varit på och hotell jag har bott på. Och det för tankarna till brittiska komikern Michael McIntyre, som har videoklipp där han berättar hur hotellvistelser verkligen är. Då skrattar jag igenkännande – bland annat åt det här att man får fylla på vattenkokaren i badrummet och när man ska försöka tråckla ur den ur handfatet åker allt vatten ut, för vattenkranen är i vägen. Och apropå tråckla – de flesta hotellrum är försedda med ett litet sykitt! Både jag och McIntyre undrar: Hur många sitter på riktigt och syr på hotellrummet?

Sitter du hemma och längtar till ditt sommarhus på avlägsen plats? Då ska du definitivt ta en titt på norska komikerduon Ylvis (ja, de med ”What does the fox say?”) och se deras video ”The cabin”. De sjunger ut om hur det verkligen kan vara i stugan som ligger långt ut på vischan, med utedass och utan finesser. Du kommer definitivt skratta åt eländet!

Att minnas roliga felsägningar från tv kan få den suraste på gott humör. Tänk när TV4:s nyhetsankare Petra Nordlund kallade sin kollega Bertil Karlefors för ”Bertil Falukorv” i direktsändning! Och när en stackars reporter står på Avenyn och säger att spårvagnstrafiken står stilla på grund av snökaos och så ser man en spårvagn rulla förbi bakom honom. Allt detta och mycket mer hittar du på nätet.

En väninna påminde mig om glädjen av blommor. Hon köper hem vackra buketter och för att andra ska få ta del av dem i tider då man inte kan ha många besök, så sänder hon till exempel bilder av dem till äldre släktingar. De blir så glada! Och de i sin tur sänder tillbaka blombilder till min väninna. Dubbel glädje!

En annan humörhöjare är ofrivilligt humoristiska skyltar. Ta till exempel ”Vägarbetet beräknas vara klart den 30 februari”. Även särskrivningar kan vara underhållande. ”Rök fritt” står det på många ställen där tanken nog var att eliminera rökningen.

Har du själv några knep för att få dra på smilbanden lite varje dag? Kanske något roligt klipp? Dela gärna med dig!

Läs fler krönikor här