Kim Nordh och Alexander Dahlqvist tog publiken med storm när Funkisfestivalen ordnade show i Kungsbacka.

FOTO: Daniel Blomqvist

Musik av Coldplay, Lisa Nilsson, Iron Maiden, Avicii, Sten & Stanley – en grandios buffé av musik dukades fram när Funkisfestivalen besökte Kungsbacka.

– Vi besöker Kungsbacka för att kommunen ska få se vilka fantastiska artister som finns här, och kanske förhoppningsvis vill ansluta till den stora Funkisfestivalen. Ikväll är det inte tävling utan en uppvisning och talangjakt. Deltagarna har valt musik själva, sen har vi letat upp låtarna på Spotify, och så sjunger man eller dansar till musiken, berättar Ann Epstein från föreningen Funkisglädje.

Ann Epstein från föreningen Funkisglädje passade själv på att digga till musiken mellan presentationerna.

Totalt 16 artister framförde 12 bidrag under kvällen. Två som redan i tidigt skede skruvade upp temperaturen rejält var Kim Nordh och Alexander Dahlqvist som valt att framföra Run to the Hills av Iron Maiden.

– Det är mitt favoritband, berättade en nöjd Alexander Dahlqvist efter det uppskattade framträdandet.

Några nummer fokuserade på dans, men de flesta valde att sjunga. Och även om vissa nummer var lugnare, så var stämningen på topp under hela kvällen.

Linn Alldén och Sofia Wallin bjöd på ett sprudlande dansnummer.

Festivalen lockade gott om publik, och många av mässans besökare stannade till på planen framför scen eller hängde vid räckena på andra våning. Gladast av alla var dock artisterna själva som såväl före som efter sina framträdanden anslöt till publiken där de dansade och hejade på sina artistkollegor.

– Det är artisterna som äger showen, det är inte vår show utan deras, säger en glad Ann Epstein.

 

Läs mer och se fler bilder i fredagens Norra Halland.