Annons

Frölundalånet ordnade segern

Hanhals Kings pallade för trycket och knep sin andra raka seger tack vare bland annat tre poäng från Frölunda-lånet Liam Dower Nilsson.

Ishockey | 14 Januari 2021 10:25

Hanhals Kings har nu två raka segrar i Hockeyettans vårserie.

FOTO: Arkivfoto/Christian Johansson

Matchfakta

Hanhals Kings – Borås 6 – 2 (0–1, 1–1, 5–0)
0–1 (12.20), 1–1 (22.43) William Hallén, 1–2 (38.49), 2–2 (44.14) Ludvig Levinsson, 3–2 (51.00), Joseph Berger, 4–2 (52.18) Liam Dower Nilsson, 5–2 (53.23) Philip Granath, 6–2 (59.17) Axel Kumlin.

Hemmalaget startade svagt i matchen mot Borås och hamnade ännu en gång i ett tidigt underläge. Det krampaktiga spelet höll i sig under matchens två första perioder.

– Vi släppte in det första målet ännu en gång. Det känns som att vi gör det varje match nu, så det är vi inte nöjda med, säger Hanhals Kings tränare Thomas Heden.

I den tredje perioden släppte allt för hemmalaget som fullkomligt körde över motståndet. Periodsiffrorna stannade på 5–0, vilket till slut gav Hanhals en klar seger i vårseriens andra omgång.

– Vi kom tillbaka på ett bra sätt igen och det är jag väldigt glad för. Killarna visade ett bra driv som gjorde att vi vann matchen.

Bättre powerplay

Nytt inför matchen var att man plockat in två unga spelare från Frölundas organisation. Liam Dower Nilsson och Ludwig Persson gjorde fina debuter för sitt nya lag. Den förstnämnde stod för ett mål och två assist i segern.

– De är födda 2003 men är redan extremt skickliga. Med dem har vi fått ett mycket bättre powerplay och de spetsar till vår trupp under det intensiva matchschemat vi har nu.

Vad kommer de främst bidra med?

– Vi har varit dåliga i powerplay innan och med dem i laget gjorde vi två mål i powerplay idag. Vi kan nu ha olika spelare i powerplay och boxplay vilket kommer göra oss mycket starkare i spel fem mot fem också.

Redan på fredagskvällen är det dags för ny match, då mot topplaget Tranås på bortaplan.

– Sist fick vi stryk med 2–8 mot dem. Det kan jag lova att det inte blir denna gång, avslutar Heden.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tredje raka segern - nu väntar seriefinal

Ishockey Senast Hanhals Kings mötte Tranås åkte laget på en förlust med hela 2–8. I kvällens drabbning var ...

Hanhals Kings straffade motståndet

Ishockey Det blev en lyckad första match för Hanhals Kings när Hockeyettans vårserie sparkade igång under ...

Svårare än någonsin att hålla sig kvar

Ishockey Svenska ishockeyförbundet kom under fredagen ut med nya seriebestämmelser gällande bland annat Hockeyettan. Hanhals Kings kommer nu ...
Annons