Annons

Fritagne 18-åringen internationellt efterlyst

Den morddömde 18-åring som den 21 juli fritogs under en bevakad permission på Hede Fashion Outlet i Kungsbacka befaras ha flytt utomlands. Efter flera veckors resultatlösa spaningar är 18-åringen nu internationellt efterlyst av polisen.

Nyheter | 14 Augusti 2020 00:58

Den morddömde 18-åring, som 21 juli fritogs under en bevakad permission på Hede Fashion Outlet har efterlysts internationellt.

FOTO:

I sökandet efter den morddömde 18-åringen bedöms Danmark i nuläget vara det land utanför Sverige som är mest intressant, enligt polisen. Där pågår just nu en rättegång där fem personer från det kriminella nätverket ”Dödspatrullen” står åtalade för dubbelmord.

Medlem i ”Dödspatrullen”

18-åringen, som uppges vara medlem i ”Dödspatrullen”, sägs ha starka kopplingar till de fem mordåtalade. Den efterlyste tonåringen greps efter att han i januari 2018 skjutit en 24-årig man till döds inne på en pizzeria i Stockholmsförorten Rinkeby.

Mordoffret uppges ha varit medlem i det kriminella nätverket Schottaz, som sedan 2015 ska ligga i blodig fejd med Dödspatrullen i nordvästra Stockholm.

Ungdomsvård i Kungsbacka

Efter dödsskjutningen dömdes 18-åringen för mord. På grund av att han bara var 16 år när brottet begicks bestämdes straffet till tre års sluten ungdomsvård.

Straffet avtjänade 18-åringen på ett SiS-hem utanför Kungsbacka.

Under en bevakad permission tilläts han gå och shoppa på Hede Fashion Outlet i sällskap med behandlingspersonal från SiS-hemmet.

Dök upp i taxi – fritog

Plötsligt gick två män, som kommit till köpcentret i taxi, fram till gruppen. Under odramatiska former förmådde de SiS-hemmets personal att överlämna 18-åringen till dem. Därefter lämnade sällskapet lugnt köpcentret i en blå privattaxi.

Där slutar spåren efter 18-åringen. Under sökandet efter honom har flera personer gripits, misstänkta för inblandning i fritagningen. Två av dem sitter nu häktade. Det rör sig om två män, 18 och 20 år gamla, som misstänks för främjande av flykt.

Sköt ihjäl två rivaler

De fem mordåtalade män i Danmark som polisen tror att 18-åringen kan ha sökt sig till misstänks den 25 juni i fjol ha skjutit ihjäl två svenska män i en bil på Sennepshaven i Herlev utanför Köpenhamn. Offren hade, enligt polisen, starka kopplingar till det kriminella nätverket Shottaz.

Helt säker på att den morddömde 18-åringen lämnat landet är polisen dock inte.

“Vi fortsätter jaga”

– Vi jobbar naturligtvis med övriga regioner och det kan vara så att han är i Stockholm, med tanke på att han är skriven där och där finns också hans umgänge. Sedan skulle han också kunna vara i Danmark men det vet vi inte med all säkerhet, säger Geir Hogstad vid Göteborgspolisen till SVT Nyheter Väst.

– Vi fortsätter att jaga honom och så fort vi får uppslag, då tittar vi på det. Eftersom vi vet att han har kontakter utomlands har vi efterlyst honom internationellt, avslutar han.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ingen gripen för gårdagens mordförsök

Blåljus Den man som igår eftermiddag sköts ner i ett bostadsområde i Åsa, vårdas fortfarande på sjukhus. ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...
Annons