FOTBOLL 2022-05-14 KL. 11:07

Viktig seger för Fjärås – efter islossning framåt

Av Eric Andersson

IFK Fjärås har haft problem med målskyttet i inledningen av säsongen med bara tre gjorda mål på de första fyra matcherna. Men mot Lilla Träslöv gjorde laget tre mål och bärgade en viktig seger.

Alfred Berggren gjorde två av Fjärås mål. Arkivfoto: Eric Andersson

IFK Fjärås hade bollen och Lilla Träslöv kontrade. Det var i stora drag så det såg ut när Fjärås vann för andra gången den här säsongen. Ledningsmålet kom efter 36 minuter genom Hugo Frivold som är hemma från studierna i USA under de kommande tre månaderna. En välkommen förstärkning för Fjärås då både Christoffer Larnelius Bäck och Oliver Nåfors dras med skadebekymmer.

Sex minuter in i andra halvlek utökade Alfred Berggren hemmaledningen och matchen kändes avgjord. Men Lilla Träslöv gav sig inte utan fick in en reduceringsboll med tio minuter kvar att spela.

– När vi hade en tvåmålsledning kändes det rätt lugnt. Men sedan har vi ett friläge där vi kan göra 3–0, istället ställer de om och gör 2–1 och då blir det lite jobbigt, säger Stefan Larnelius, tränare i Fjärås.

Något vidare tryck lyckades bortalaget dock inte skapa utan det var istället Fjärås som gjorde matchens sista mål och vann med 3 –1.

– Det är en bra match från vår sida. Vi skapade återigen mycket målchanser och den här gången gör vi mål på våra lägen också. Samtidigt var de inte ofarliga med sina omställningar men det var en rättvis seger, säger Stefan Larnelius.

Matchfakta: Division 4
IFK Fjärås–Lilla Träslöv 3 – 1 (1–0)
1–0 (36) Hugo Frivold, 2–0 (51) Alfred Berggren, 2–1 (81), 3–1 (90) Alfred Berggren