FOTBOLL 2022-06-30 KL. 16:26

Vidare efter förlängningsdrama

Av Carl Schöndell

Onsala BK besegrade Ullareds IK i en svängig cupmatch där man tagit ledningen hela tre gånger.
– Det var en av de konstigaste matcherna jag varit med om, säger tränaren Adam Fogelblad.

Vidare efter förlängningsdrama
Onsala är vidare i svenska cupen. Arkivfoto: Eric Andersson

I den sista matchen inför semestern ställdes OBK mot bottenlaget Ullared i svenska cupen och det skulle visa sig att bli en otrolig berg -och dalbana för de vitblåa som började svagt.

– Vi var inte bra i första halvlek. Hade korta anfall och dålig återerövring och det var en rörig match, det passar inte oss, säger Fogelblad.

Det var 30 minuter in som Ullared tog vara på en fast situation och hade bud på fler mål. Det handlade främst om lägen från stillaliggande boll som hemmalaget var vassa på. Det saknades inte chanser för Onsala, men efter en svag första halvlek så låg man välförtjänt under med en boll.

Böljande resa

Sen började den böljande resan. Onsala blev tvingade till ett byte efter skada på Hugo Lindström, in kom Joel Palmqvist och man passade även på att byta in Oskar Käll, bara några minuter senare gjorde man ytterligare två byten, när Adam Price Johansson och en comebackande Hampus Ekdal kom in.

– Det ändrade mycket i vårt spel. Hampus (Ekdahl) har varit borta i en dryg månad men han betyder väldigt mycket för vårt anfallsspel. Han är rak och har mycket fart, det passar vårt sätt att spela, säger Fogelblad.

Ekdahl gjorde efter sju minuter på planen 1–1 och bara fem minuter senare hade Onsala vänt på matchen genom en straffspark av David Berntsson. Men vändningen skulle inte vara länge.

– Det var en bättre halvlek av oss, det var mer kontrollerat och vi förtjänade att vinna havleken. Men det är klantigt av oss att släppa in 2–2 och 3–3 målet, säger Fogelblad.

För bara två minuter efter Berntssons ledningsmål så lyckades Ullared kvittera. Och Onsala lyckades inte avgöra under ordinarie matchspel. Istället gick matchen till förlängning och återigen tog man ledningen. William Berglund gjorde 2–3 i matchminut 98 men ledningen hölls återigen bara i två minuter sen var det 3–3 på tavlan.

Men sen i den 114:e minuten så skulle Joel Palmqvist som också blivit inbytt i matchen, trycka dit 4–3 i gästernas favör. Men man vågade inte riktigt fira segern än.

– Det kändes ju som att vi hade avgjort matchen tre gånger, så vid det tillfället så tänkte vi mer att vi skulle se till att inte släppa till igen, säger Fogelblad.
Men Onsala lyckades hålla tätt matchen ut och nu väntar matcher mot betydligt tuffare motstånd.

– Vi kommer lottas mot ett motstånd från superettan eller allsvenskan och skulle vi vinna den matchen så är det gruppspel som gäller nästa år, säger Fogelblad.

Man tog sig lika långt i cupen förra året men då ställdes man mot Malmö FF, som senare vann hela cupen.

Hoppas man på till exempel Helsingborg då?
– Det finns ju lag även i superettan, Öis är ju kvar till exempel så går man bara på tabell och poängställning så är väl de det enklaste motståndet, säger Fogelblad och skrattar.

Matchfakta: Svenska Cupen
Ullareds IK – Onsala BK 3 – 4 (1–0, 1–2, 1–2)
1–0 (32), 1–1 (72) Hampus Ekdahl, 1–2 (77) David Berntsson, 2–2 (79), 2–3 (98) William Berglund, 3–3 (100), 3–4 (114) Joel Palmqvist


SENASTE TV-NYHETERNA

Tre nya poäng i svängig match
FOTBOLL 2022-08-14 KL. 13:41

Tre nya poäng i svängig match

Misstänkt påverkad förare
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 10:15

Misstänkt påverkad förare

Förlust i cuppremiären:
HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Delad pott i slätstruket derby
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 16:10

Delad pott i slätstruket derby

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet
KULTUR & NÖJE 2022-08-13 KL. 14:00

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.