FOTBOLL 2022-06-29 KL. 15:49

Trots motståndarmissen – Lindome ute ur cupen

Av Eric Andersson

På grund av en miss i planeringen var det till stora delar ett juniorlag som Gais ställde upp med mot Lindome Gif. Men ett tidigt bortamål blev avgörande och Lindome är därmed utslagna ur svenska cupen.

Trots motståndarmissen – Lindome ute ur cupen
Lindome Gif är utslagna ur svenska cupen. Arkivfoto: John Skoglund

Inför cupmatchen mellan Lindome Gif och Gais handlade det mesta om kalabaliken som uppstått i bortalaget. När spelartruppens semestrar beviljades hade klubben missat datumet för cupmatchen och det var således endast sex A-lagsspelare med i Gais trupp. Men inte heller Lindome Gif kunde ställa upp med helt ordinarie lag.

– Det ändrade inte vår gameplan nämnvärt för vi hade också en del spelare borta på grund av semester, sjukdomar och skador. Sedan har Richard Cindric lagt av, säger tränaren Adam Ekblad.

Och det var bortalaget som inledde matchen klart bäst. Redan efter sju minuter kunde Rickard Friday sätta dit ledningsmålet och det fanns bud på fler Gaismål kort därpå.

– Gais var bättre första halvtimmen. Men när vi började pressa högre och vara mer aggressiva i försvarsspelet tog vi över matchen.

Mållös andra halvlek

Men det tidiga bortamålet skulle visa sig bli matchens enda. Trots ett flertal högklassiga målchanser, varav två skott i målramen, letade sig bollen aldrig in för Lindome som därmed är utslagna ur svenska cupen. Lindome, som öste in mål i säsongsupptakten, har nu gått mållösa i fyra av sina fem senaste matcher.

– Vi har lagt mycket fokus på defensiven försökt tighta till det lite samt bytt formation. Det har gjort att vi släppt in mindre mål men tyvärr har det också gjort att vi inte längre gör lika många mål.

Nu väntar ett par veckors sommaruppehåll för Lindome innan serien drar igång igen i slutet av juli. Under de inledande 14 matcherna har Lindome spelat ihop tio poäng och ligger därmed på nedflyttningsplats.

– Jag är absolut inte nöjd med vårsäsongen och funderar en del på vad vi ska göra för att bli bättre. Men vi känner att vi har en högre nivå i oss än vad vi visat upp hittills.

Finns det något specifikt ni behöver förbättra för att ta fler poäng till hösten?
– Det är försvarsspelet som fortsatt måste bli bättre. Även om vi inte gjort så mycket mål senaste matcherna kommer det lossna framåt. Det är jag inte orolig för, säger Adam Ekblad.


Matchfakta: Svenska Cupen
Lindome Gif – Gais 0 – 1 (0–1)
0–1 (7)

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.