FOTBOLL 2022-06-27 KL. 10:44

Tappade poäng i slutet igen

Av Eric Andersson

Tidigare under säsongen har det hänt mot både Eskilsminne och Sävedalen. Under söndagseftermiddagen var det dags igen för Onsala BK att tappa poäng på tilläggstid.

Tappade poäng i slutet igen
Det blev en tung förlust för Onsala BK hemma mot Astrio. Arkivfoto: Anton Lorentzson

Onsala BK kom till spel utan skyttekungen David Berntsson som var avstängd samt startade med sin tredje målvakt för säsongen. Isac Iserö vaktade buren de inledande elva matcherna. Därefter stod Arne Spangenberg två matcher innan Gustav Thilander tog plats mellan stolparna mot Astrio.

– Iserö tog studenten och har varit iväg på en resa men är tillbaka nu igen. Vi har lika stort förtroende för alla tre målvakter, det är dagsform som avgör vem som står, förklarar Adam Fogelblad, tränare i Onsala BK.

Och matchen började bra för Onsala BK. Efter knappt tjugo minuter hittade Adam Price Johansson en djupledsgående Hugo Lindström som enkelt placerade bollen förbi en något märkligt placerad bortamålvakt.

Men ungefär där tog också det roliga slut för OBK. Strax före paus slog Astrio en snabb frispark, Onsalaförsvaret var inte på tårna och det var kvitterat.

– Det var ganska jämnt men jag tycker nog att vi var lite bättre i första halvlek. Sedan släpper vi in ett slarvigt mål precis före paus men gick ändå in i andra med hyfsat bra känsla, säger Adam Fogelblad.

En andra halvlek som länge var mållös. Men i matchens absoluta slutskede tappade Onsala boll mitt på egen planhalva vilket några sekunder senare innebar 1–2.

Det var Onsalas fjärde förlust för säsongen, i tre av förlustmatcherna har man släppt in mål på tilläggstid.

– Två av de matcherna är på hemmaplan och där vill vi alltid gå för tre poäng. Mot Västra Frölunda gjorde vi ett segermål i slutet, så vi har vunnit två och förlorat två poäng på hemmaplan i slutet. Vi fick göra tre byten i backlinjen på grund av skador och det sabbade väl rytmen lite och vi skapade inget direkt tryck.

Onsala BK går nu på sommaruppehåll som tabellsexa med elva poäng upp till Husqvarna på kvalplats.

– Det har varit en vårsäsong där topplagen vinner i princip alla sina matcher och på den jämna nivån är inte riktigt vi ännu. Vi vill komma dit, men har en bit kvar. Jag tycker inte vi gjort en katastrofvår men det har varit mycket upp och ner, säger Adam Fogelblad.

Matchfakta: Division 2
Onsala BK – Astrio 1 – 2 (1–1)
1 –0 (18) Hugo Lindström., 1–1 (40), 1–2 (90)


SENASTE TV-NYHETERNA

Krönika: Att få läsa utan prestationskrav
ÅSIKTER 2022-08-14 KL. 15:00

Krönika: Att få läsa utan prestationskrav

Svalkande dopp i värmeböljan
NYHETER 2022-08-14 KL. 12:00

Svalkande dopp i värmeböljan

Ofredade tjejer på Storgatan
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 09:23

Ofredade tjejer på Storgatan

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Retrocamping med vänner och musik
FAMILJ 2022-08-13 KL. 15:00

Retrocamping med vänner och musik

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.