FOTBOLL 2022-06-27 KL. 10:44

Tappade poäng i slutet igen

Av Eric Andersson

Tidigare under säsongen har det hänt mot både Eskilsminne och Sävedalen. Under söndagseftermiddagen var det dags igen för Onsala BK att tappa poäng på tilläggstid.

Tappade poäng i slutet igen
Det blev en tung förlust för Onsala BK hemma mot Astrio. Arkivfoto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Onsala BK kom till spel utan skyttekungen David Berntsson som var avstängd samt startade med sin tredje målvakt för säsongen. Isac Iserö vaktade buren de inledande elva matcherna. Därefter stod Arne Spangenberg två matcher innan Gustav Thilander tog plats mellan stolparna mot Astrio.

– Iserö tog studenten och har varit iväg på en resa men är tillbaka nu igen. Vi har lika stort förtroende för alla tre målvakter, det är dagsform som avgör vem som står, förklarar Adam Fogelblad, tränare i Onsala BK.

Och matchen började bra för Onsala BK. Efter knappt tjugo minuter hittade Adam Price Johansson en djupledsgående Hugo Lindström som enkelt placerade bollen förbi en något märkligt placerad bortamålvakt.

Men ungefär där tog också det roliga slut för OBK. Strax före paus slog Astrio en snabb frispark, Onsalaförsvaret var inte på tårna och det var kvitterat.

– Det var ganska jämnt men jag tycker nog att vi var lite bättre i första halvlek. Sedan släpper vi in ett slarvigt mål precis före paus men gick ändå in i andra med hyfsat bra känsla, säger Adam Fogelblad.

En andra halvlek som länge var mållös. Men i matchens absoluta slutskede tappade Onsala boll mitt på egen planhalva vilket några sekunder senare innebar 1–2.

Det var Onsalas fjärde förlust för säsongen, i tre av förlustmatcherna har man släppt in mål på tilläggstid.

– Två av de matcherna är på hemmaplan och där vill vi alltid gå för tre poäng. Mot Västra Frölunda gjorde vi ett segermål i slutet, så vi har vunnit två och förlorat två poäng på hemmaplan i slutet. Vi fick göra tre byten i backlinjen på grund av skador och det sabbade väl rytmen lite och vi skapade inget direkt tryck.

Onsala BK går nu på sommaruppehåll som tabellsexa med elva poäng upp till Husqvarna på kvalplats.

– Det har varit en vårsäsong där topplagen vinner i princip alla sina matcher och på den jämna nivån är inte riktigt vi ännu. Vi vill komma dit, men har en bit kvar. Jag tycker inte vi gjort en katastrofvår men det har varit mycket upp och ner, säger Adam Fogelblad.

Matchfakta: Division 2
Onsala BK – Astrio 1 – 2 (1–1)
1 –0 (18) Hugo Lindström., 1–1 (40), 1–2 (90)


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.