FOTBOLL 2022-08-08 KL. 12:19

Storförlust i återstarten: "Kvar på semestern"

Av Eric Andersson

Kräftgången fortsätter för Onsala BK som föll med stora siffror mot Husqvarna när division 1 startade upp igen efter sommaruppehållet.
– Vi var helt under isen i första halvlek. Vi var kvar på semestern samtidigt som Husqvarna tagit på sig blåstället, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.

Storförlust i återstarten:
Ellinor Jonssons straffmål räckte inte på långa vägar för Onsala BK borta mot Husqvarna. Arkivfoto: Eric Andersson

Det var ett decimerat Onsala BK som gick en jobbig match till mötes i Jönköping. Sandra Johannesson har åkt till USA och spelar inte mer den här säsongen och snart försvinner även målvakten Lovisa Fornstedt som ska in i militären. På skadelistan återfinns bland annat Klara Kindblom som eventuellt missar någon match till. Talangfulle mittfältaren Lisa Furéh bröt nyckelbenet innan uppehållet och det är oklart när hon är tillbaka i spel.

– Alla säger olika angående när Lisa är tillbaka. Men hon är med och tränar lite så förhoppningsvis är en comeback inte allt för långt borta, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.

Kommer ni ta in några spelare för att fylla på truppen?
– Vi jobbar inte riktigt så och hör inte inte av oss till spelare. Ett par spelare underifrån kommer vara med och träna med oss i större utsträckning än tidigare. I övrigt tror vi på de spelarna vi har i truppen och jag känner ingen större oro över det.

Matchen mot Husqvarna blev som sagt en jobbig historia. Bortalaget var inte alls med från start och redan efter tio minuter var Onsala BK i underläge. Men hoppet tändes igen när skyttedrottnigen Ellinor Jonsson gjorde mål på straff efter en halvtimmes spel. Det oavgjorda resultatet stod sig dock bara i sju minuter innan Husqvarna tog ledningen strax före paus.

– Första halvlek är vår sämsta halvlek i år där de kör över oss fullständigt och är mycket bättre. De spelar igenom vårt mittfält och kommer runt oss på ett sätt jag inte sett tidigare. Vi var helt under isen och kvar på semestern medan Husqvarna satt på sig blåstället.

I den andra halvleken flyttade OBK fram trupperna för att försöka få in ett kvitteringsmål. Men något kvitteringsmål blev det inte utan det var istället hemmalaget som kunde öka på sin ledning. Under matchens sista tio minuter gjorde Husqvarna tre mål och vann med 5–1.

– Det kanske blev något mål för mycket. Men vi satsade allt framåt och då öppnar det sig bakåt.

Det blev alltså ännu en förlust för laget som inledde säsongen starkt. Under de första nio omgångarna spelade OBK ihop hela 24 poäng. Men efter förlusten i seriefinalen mot BK Häcken har resultatraden varit den motsatta. På de senaste fyra matcherna har man endast tagit en poäng och halkar allt längre ner i tabellen. Lägg där till en tung förlust mot Astrio i DM-semifinalen och man får backa bandet långt för att hitta senaste Onsalasegern.

– Vi hade ett jäkla gott flyt och flow i början som vi tappat nu. Jag tycker inte vi tagit grundobbet på samma sätt utan tror att det ska lösa sig ändå. Sedan har vi inte varit urusla utan varit med spelmässigt i alla matcher, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.


Matchfakta: Division 1
Husqvarna – Onsala BK 5 – 1 (2–1)
1–0 (11), 1–1 (29) Ellinor Jonsson, 2–1 (37), 3–1 (82), 4–1 (86), 5–1 (91)


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter