FOTBOLL 2022-08-08 KL. 12:19

Storförlust i återstarten: "Kvar på semestern"

Av Eric Andersson

Kräftgången fortsätter för Onsala BK som föll med stora siffror mot Husqvarna när division 1 startade upp igen efter sommaruppehållet.
– Vi var helt under isen i första halvlek. Vi var kvar på semestern samtidigt som Husqvarna tagit på sig blåstället, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.

Storförlust i återstarten:
Ellinor Jonssons straffmål räckte inte på långa vägar för Onsala BK borta mot Husqvarna. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Det var ett decimerat Onsala BK som gick en jobbig match till mötes i Jönköping. Sandra Johannesson har åkt till USA och spelar inte mer den här säsongen och snart försvinner även målvakten Lovisa Fornstedt som ska in i militären. På skadelistan återfinns bland annat Klara Kindblom som eventuellt missar någon match till. Talangfulle mittfältaren Lisa Furéh bröt nyckelbenet innan uppehållet och det är oklart när hon är tillbaka i spel.

– Alla säger olika angående när Lisa är tillbaka. Men hon är med och tränar lite så förhoppningsvis är en comeback inte allt för långt borta, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.

Kommer ni ta in några spelare för att fylla på truppen?
– Vi jobbar inte riktigt så och hör inte inte av oss till spelare. Ett par spelare underifrån kommer vara med och träna med oss i större utsträckning än tidigare. I övrigt tror vi på de spelarna vi har i truppen och jag känner ingen större oro över det.

Matchen mot Husqvarna blev som sagt en jobbig historia. Bortalaget var inte alls med från start och redan efter tio minuter var Onsala BK i underläge. Men hoppet tändes igen när skyttedrottnigen Ellinor Jonsson gjorde mål på straff efter en halvtimmes spel. Det oavgjorda resultatet stod sig dock bara i sju minuter innan Husqvarna tog ledningen strax före paus.

– Första halvlek är vår sämsta halvlek i år där de kör över oss fullständigt och är mycket bättre. De spelar igenom vårt mittfält och kommer runt oss på ett sätt jag inte sett tidigare. Vi var helt under isen och kvar på semestern medan Husqvarna satt på sig blåstället.

I den andra halvleken flyttade OBK fram trupperna för att försöka få in ett kvitteringsmål. Men något kvitteringsmål blev det inte utan det var istället hemmalaget som kunde öka på sin ledning. Under matchens sista tio minuter gjorde Husqvarna tre mål och vann med 5–1.

– Det kanske blev något mål för mycket. Men vi satsade allt framåt och då öppnar det sig bakåt.

Det blev alltså ännu en förlust för laget som inledde säsongen starkt. Under de första nio omgångarna spelade OBK ihop hela 24 poäng. Men efter förlusten i seriefinalen mot BK Häcken har resultatraden varit den motsatta. På de senaste fyra matcherna har man endast tagit en poäng och halkar allt längre ner i tabellen. Lägg där till en tung förlust mot Astrio i DM-semifinalen och man får backa bandet långt för att hitta senaste Onsalasegern.

– Vi hade ett jäkla gott flyt och flow i början som vi tappat nu. Jag tycker inte vi tagit grundobbet på samma sätt utan tror att det ska lösa sig ändå. Sedan har vi inte varit urusla utan varit med spelmässigt i alla matcher, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala BK.


Matchfakta: Division 1
Husqvarna – Onsala BK 5 – 1 (2–1)
1–0 (11), 1–1 (29) Ellinor Jonsson, 2–1 (37), 3–1 (82), 4–1 (86), 5–1 (91)


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.