FOTBOLL 2022-08-14 KL. 18:10

Oinspirerat Åsa förlorade igen

Av Eric Andersson

Åsa tog emot Stafsinge i en match mellan två lag som krigar om att inte halka ner under nedflyttningsstrecket. Men att det var viktiga poäng på spel syntes inte nämnvärt på Åsaspelarna under matchen.
– Det är som att vi inte vill vinna matcherna, säger en besviken Isac Dehlryd efter slutsignalen.

Oinspirerat Åsa förlorade igen
Stafsinge var betydligt hetare än Åsa IF i viktiga matchen. Foto: Eric Andersson

– Domaren! Du bjuder på den men tar inte den?!
Åsatränaren Peter Karlsson var allt annat än nöjd med huvuddomaren när han valde att fria när Adam Lindskog blev bryskt omhändertagen i offensivt straffområde.

Dessförinnan hade Stafsinge tilldömts en tveksam straff där Åsaspelarna yrkade på frispark i förstaläget.

– Vår spelare får en liten knuff innan men det är skitsvårt att säga. Den är tveksam, man vill gärna säga att det inte är straff men jag vet inte, säger Isac Dehlryd.

Och det var ett frustrerat och temposvagt Åsa genom i stort sett hela matchen. Målchanserna lös med sin frånvaro och det centrala mittfältet rörde knappt bollen i första halvlek. Istället blev det i regel långa bollar från backlinjen upp mot Adam Lindskog och Anton Millesson Nilsson. En strategi som fungerade sådär.

– Lindskog är seriens bästa huvudspelare. Att lägga några längre bollar på honom som han kan skarva ner till Millesson var lite av matchplanen. Men det är inte så vi vill spela egentligen och i första halvlek blev det lite väl mycket långa.


Adam Lindskog stångades mot både försvarsspelare och målvakt.


Till den andra halvleken klev Adam Lindskog ner i backlinjen och Anton Millesson Nilsson tog över rollen som central anfallare. Men effekten uteblev och det var istället Stafsinge som ökade på till 0–2 efter en knapp timme.

När Anton Millesson Nilsson sedan fick syna det röda kortet med tjugo minuter kvar var uppförsbacken än brantare för Åsa. Men efter 89 minuter blev det ändå lite nerv i matchen när Carl–Sander Särnblad Svensson reducerade. Faktum är att det i princip var Åsas första klara målchans på hela matchen.

– Allt kan inte hänga på att Anton (Millesson Nilsson) ska göra allt själv och dribbla av tre gubbar och göra mål. Vi måste komma upp och få lite spel på deras planhalva för att skapa lägen och det lyckas vi inte med idag.


Carl-Sander Särnblad Svensson gjorde ett tröstmål för Åsa.


Matchen slutade 1–2 vilket var Åsas fjärde raka förlust och laget halkar allt längre ner i tabellen. I och med dagens seger klev Stafsinge förbi Åsa i tabellen och det är nu bara två poäng ner till Vejby IF på kvalplats.

– Vi har inte kämparglöden och gör inte jobbet vilket inte håller i trean. Det kanske funkar i fyran men här går det inte. Vi förlorar 80 procent av alla närkamper och när vi slår en långboll är det ingen som är där på andrabollen. Det är som att vi inte vill vinna matcherna och nu kan vi inte skylla på att vi saknar massa spelare längre.

Hur ska ni vända den negativa trenden?
– Det är mycket mentalitet. I veckan var vi åtta man på träningen ena dagen. Vi har kvar lite av den här division 5-mentaliteten att man kan träna en gång i veckan och sedan få spela matcherna ändå. Det funkar inte och det behöver vi ta tag i inom laget, säger Isac Dehlryd.


Matchfakta: Division 3
Åsa IF – Stafsinge 1 – 2 (0–1)
0–1 (20), 0–2 (59), 1–2 (89) Carl-Sander Särnblad Svensson


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter