FOTBOLL 2023-01-02 KL. 10:00

OBK:s nyårskaramell – skyttekungen stannar

Av Eric Andersson

På nyårsafton presenterade Onsala BK en smällkaramell – skyttekungen David Berntsson blir kvar i klubben trots intresse från annat håll.

OBK:s nyårskaramell – skyttekungen stannar
David Berntsson spelar i Onsala BK även 2023. Arkivfoto: Christian Johansson

FOTBOLL. Norra Halland har tidigare berättat att intresset för David Berntsson, som gjorde 28 mål på 24 matcher, varit förhållandevis lågt. Ett gäng ettanklubbar har hört sig för, däribland Vasalunds IF och Sollentuna FK. Uppgifter till NH gör gällande att även Tvååkers IF var intresserade av anfallaren. Men nu har David Berntsson fattat sitt beslut – han blir kvar i Onsala BK.
– Vi är bara glada att han stannar, samtidigt vill vi att våra spelare ska få chansen högre upp om det är ett bra alternativ. Men man ska komma ihåg att det var hans första år i tvåan och det är hårt på toppen med många duktiga spelare, säger Christoffer Gustafsson, manager i OBK.

David Berntsson har inte gjort någon hemlighet av att det är till flickvännen i Stockholm han vill på sikt. Men det blir först aktuellt till sommaren.
– Det har vi inte pratat om speciellt mycket om. Vi börjar med ett halvår och sedan får vi se vad som händer.

Mittback lämnar

Det står även klart att Alexander Levinson lämnar OBK efter två säsonger. Mittbacken får inte ihop ekvationen med att arbeta i Kungälv och spela fotboll i Onsala.
– Det är tråkigt för han har varit jätteduktig. Han kommer bli saknad men ibland går livet före.

Ett frågetecken som kvarstår är målvaktsuppsättningen. Isac Iserö har förlängt men Arne Spangenberg har lämnat för Tölö IF. Huruvida Gustav Thilander blir kvar eller inte återstår att se.
– Vi får se lite där. Målvaktssituationen är en fråga som vi jobbar med och håller öppen.

Är truppbygget komplett i övrigt?
– Helt klara är vi inte men vi är nöjda med det vi har. Det finns inget behov av att jaga spelare utan vi sitter lugnt i båten, säger Christoffer Gustafsson.TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.