FOTBOLL 2023-05-06 KL. 17:00

Lindome tjuvade en poäng på Rydet

Av John Skoglund

Derby i NH-land mellan topplagen och alla var överens om att Onsala var det bästa laget på plan. Åter igen blev det bara ett kryss i ett derby för Onsala. Skyttekungen David Berntsson gjorde mål och är ryktenas man.

Lindome tjuvade en poäng på Rydet
David Berntsson firar kvitteringsmålet efter timmens spel hemma mot Lindome. Foto: John Skoglund

Fotboll: Division 2 Onsala BK – Lindome Gif 2 – 2 (0 – 1)
Matchen startar med hög press av hemmalaget och Lindome förlorar bollar långt ner på egen planhalva. Med lite mer skärpa från Onsala skulle det kunna stått både 1 och 2–0 efter en kvart.
– Vi vinner mycket bollar men idag var vi oskarpa framåt. Vi övertänkte istället för att gå på instinkt, säger David Berntsson och berättar vidare att han inte alls var nöjd med sin egen insats.

Det var han som kvitterade till 1–1 efter en timmes spel.
– Mötte centralt och passade en rättvänd Viktor Glaerum och fick tillbaka bollen och satte den vid första stolpen.
Redan i matchens första minut hade David Berntsson ett ypperligt läge att göra mål och i den 39 minuten var han framme i straffområdet och säkert ville ha en straff men domaren vinkade bort det och Lindomes målvakt Jens Bergendorf var fly förbannad på hemmalagets striker.

Efter Onsalas kvittering kommer målen snabbt. Onsala tar ledningen genom Hugo Lindström som avlossat ett hårt skott nära målvakten otagbart. Då trodde många på Rydet, att nu skulle Onsala reda ut detta till tre poäng. Men endast två minuter senare fick Anton Johansson bollen snett inåt bakåt och hade bara att rulla in kvitteringen.
– Jag tycker att Onsala var det bästa laget idag, säger Hannes Nordström i Lindome Gif och berättar vidare att Onsala var tryggare med bollen och hans eget lag stressade mer.
– I förhand hade jag varit missnöjd med det här resultatet men som matchen gestaltade sig är jag nöjd. Min egen prestation tyckte jag var svajig och lite för ojämn, säger Hannes Nordström men han blev ändå utsedd till matchens lirare i bortalaget.


Lindome fick fira lika många mål som hemmalaget på Rydet under lördagen. Foto: John Skoglund


Lindomes första mål kom helt överraskande i matchminut 22 av Ahmed Hussein efter slarv av Onsalas spelare. Efter att bortalaget tagit ledningen kom Onsalas höga presspel av sig långa stunder och Lindome lyckades skapa ytterligare ett par halvchanser.
Med David Berntsson på spets gick hemmalaget för de tre poängen och besvikelsen var stor när domaren blåste av matchen.
– Jag är besviken, vi är mycket bättre. Vi vänder men ändå tappar segern, säger David Berntsson.

Fyramålsskytten från matchen mot Västra Frölunda är ryktenas man just nu. Norra Halland erfar att det fanns scout(er) från en allsvensk klubb på Rydet under lördagen.
Om du skulle bli erbjuden ett kontrakt från en Allsvensk klubb, skulle du nappa eller vill du ta det i etapper istället?
– Klart att jag hade tackat ja, det skulle jag inte tacka nej till, säger David Berntsson.
Ryktet säger att du är klar för en division1 klubb i Stockholmsområdet?
– Det stämmer inte alls, jag är inte klar för något lag, säger David Berntsson som tidigare sagt att han ska flytta till Stockholm men han medger att det är sex-sju klubbar som hört av sig och nu står det mellan ett par klubbar.
Matchfakta:
Onsala BK – Lindome Gif 2 – 2 (0–1)
0–1 (22) Ahmed Hussein, 1–1 (60) David Berntsson, 2–1 (68) Hugo Lindström, 2–2 (70) Anton Johansson

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.