FOTBOLL 2020-02-09 KL. 14:43

Kanslichefen efter mötet: "Finns hopp"

Kungsbacka DFF har en ny tillfällig styrelse. Då ser kanslichefen Christer Björkroth på framtiden med försiktig hoppfullhet.

– Om det är någon som ska kunna få ordning på detta så är det Fredrik. Det är jag helt övertygad om, säger kanslichefen.

Kanslichefen efter mötet: "Finns hopp"
KDFF har lagts ner.Efter det senaste årsmötet såg Christer Björkroth på framtiden med en viss pessimism. Efter att klubbens medlemmar röstat för en fortsättning av verksamheten visste han inte hur det skulle gå till.

Efter att medlemmarna röstat fram en ny tillfällig styrelse vid ännu ett extra årsmöte har framtidsutsikterna förändrats för Björkroth. För två veckor sedan fick han ett samtal av den nu tillfällige ordföranden, tillika fotbollsdomaren, Fredrik Kessler.

– Det finns ändå lite hopp. När Fredrik ringde mig hade vi ett fantastiskt samtal. Om det är någon som ska kunna få ordning på detta så är det han. Det är jag helt övertygad om, säger kanslichefen.

Har pessimismen övergått till optimism?

– Pessimismen finns kvar. Jag vet att utmaningen är brutal. Anledningen till att vi gör det är för att behålla serieplatsen och sedan växla över till en regional prägel 2021, säger Björkroth.

Den största utmaningen är fortsatt enligt Christer Björkroth att det behövs ytterligare folk som kan hjälpa till kring klubben.

– Det finns nog fler i bakgrunden och vi har fått lite fler namn. Och jag är helt säker på att vi får in ytterligare namn i styrelsen och förhoppningsvis några till runt om i organisationen. Och som jag förstår det så har de övriga från tidigare styrelsen sagt att de kan vara behjälpliga. De har inte sagt att de går hem och släpper Kungsbacka DFF helt och hållet.

Borde inte fler namn ha kommit fram nu?

– Som sagt, det väntar en brutal utmaning. Jag har varit med sedan starten av klubben och för mig är det glädjande att det finns människor som vill klubben väl och att den ska fortsätta. Vi hade som mål att gå upp i allsvenskan och det gjorde vi. Men målet var inte att vi skulle lämna en klubb i spillror. Utan man vill i så fall lämna en klubb som mår bra och lever vidare.

Klubben lever vidare nu, men hur välmående är den egentligen?

– Nu har vi åtminstone vänt det ekonomiska läget. Vi går inte in med ett minusresultat som vi har gjort under så många år. Den största anledningen till att vi kommit hit är att elitettan är en omöjlig ekvation att få ihop ekonomiskt. Speciellt de tidigare åren där vi hade tre, fyra norrlandsmatcher som kostar otroligt mycket. Du har pengar att ta dig till planen och sparka på kulan. Men inte till vidareutveckling och utbildning. Det gjorde att vi fick med oss ett negativt kapital. Och den stora nådastöten var Varberg. Det har kostat oss oerhört mycket. Nu kan vi i stort sett gå in med ett nollreslutat och det har inte hänt sedan 2015.

Vad behöver ni göra för att inte hamna i en liknande situation igen?

– Vi behöver ha in folk och prata med näringslivet. De måste kliva in och se att Kungsbacka behöver ett elitfotbollslag.

Läs fler fotbollsnyheter här.

SENASTE TV-NYHETERNA

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Kungsbacka växer - men inte som Varberg
NYHETER 2022-08-18 KL. 09:00

Kungsbacka växer - men inte som Varberg

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.