FOTBOLL 2020-06-05 KL. 11:00

Kalsongbråket gick till domstol

Sport Light stämde Kungsbacka DFF men backade sedan. Bakgrunden till bråket var försäljning av underkläder.

Kalsongbråket gick till domstol
Dennis Ingman, arkivbild.



FOTBOLL. Den tidigare klubbchefen Dennis Ingman och Sport Lights försäljare Marcus Weidenlöv nådde en muntlig överenskommelse om att sälja underkläder i samband med Kungsbacka DFF:s matcher.

– Han sade att vi kunde smälla upp ett tält i samband med matcherna. Men jag var tydlig med att klubben inte kunde köpa in några kalsonger, då vi inte hade en krona över till det. Utan det jag kunde hjälpa till med var en plattform, säger Ingman.

Ingman berättar att han var tydlig med att överenskommelsen om att sälja underkläderna i samband med matcherna var mellan honom själv och Weidenlöv.

– Jag berättade att klubben inte var inblandad på något sätt. Det skulle inte vara Kungsbacka DFF till last, säger Ingman.

Faktura till klubben


Kort därefter kom en faktura på drygt 40 000 kronor adresserad till klubben.

– Detta är inte sant tänkte jag och gick i taket. Detta skulle inte gått till klubben över huvud taget. Jag gav honom en plattform i samband med matcher och på min Facebooksida, säger Ingman.

Vad fick du för svar på frågan varför en faktura skickades till klubben?

– Han tyckte det var enklast att göra så. Men jag sade till honom att det var privat mellan mig och honom. Sedan hörde jag inte något mer om det, säger Ingman.

Gunilla Gustafsson, som var ordförande vid tillfället, instämmer i att det saknades ett avtal mellan klubben och företaget.

– Vi hade aldrig tagit emot kalsongerna och sagt att det var en post i vår budget. Hade vi varit lite mer smarta och klara på vad det här handlade om så hade vi självklart gjort ett riktigt avtal, säger Gustafsson.

Stämda


Klubben vägrade att betala fakturan och damp istället en stämningsansökan in i brevlådan.

– Salmingkalsongerna var en insats där de fick en produkt de skulle sälja. Det var ett varulager på 40-50 000 kronor. De har varken redovisat dem eller skött det på rätt sätt. De pengarna är borta för oss, säger Sport Lights vd Stefan Friberg.

Friberg berättar att de inte hade för avsikt att driva frågan vidare.

Om ni inte ville ta det vidare, varför gick det då till domstol?

– Det var så länge sedan och jag måste sätta mig in i den situationen igen. Men i grunden, och det jag minns, var att vi inte fick betalt för kalsongerna. Det var mycket som inte var okej, ekonomiskt, i den situationen. Vi har ansvar att betala ut löner på Sport Light och har man gjort ett avtal så förväntar sig vi oss att båda parter kör på samma väg.

Domslutet


Företaget drog tillbaka stämningen och tingsrätten beslutade att Sport Light skulle stå för klubbens rättegångskostnader, som hamnade på drygt 22 000 kronor.

– Då blev de skogstokiga och det blev en soppa av alltihop, säger Gustafsson.

Johan Johqvist efterträdde Gunilla Gustafsson som ordförande i klubben och berättar att de inte krävde företaget på rättegångskostnaderna.

– Jag ville driva frågan om att vi skulle få in pengarna. Men jag tog beslutet att inte göra det, vilket är något jag kan ångra nu i efterhand, säger Johan Johqvist.

Gunilla Gustafsson berättar vidare att de underkläder som inte blev sålda har återlämnats till Sport Light.

Tuff omställning när cancern tog Kristins sångröst
NYHETER 2025-05-08 KL. 21:00
Premium

Tuff omställning när cancern tog Kristins sångröst

Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka

Spelet bakom värvningarna
BANDY 2025-05-08 KL. 14:00
Premium

Spelet bakom värvningarna

✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade

Två barn som inte kunde simma kom bort i badhus
NYHETER 2025-05-08 KL. 07:45
Premium

Två barn som inte kunde simma kom bort i badhus

IVO har granskat händelsen

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-05-09 KL. 19:00
Pysselbok ska lära barn om hotad fisk
Premium | KRÖNIKOR 2025-05-09 KL. 13:30
Krönika: Hurra för Europa!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Kungsbackagäng bärgade tyskt krigsflyg ur isen

Kungsbackagäng bärgade tyskt krigsflyg ur isen

Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.