FOTBOLL 2023-11-30 KL. 15:00

Inga derbyn i trean – Tölö och Åsa i olika serier

Av Eric Andersson

Det blir inga derbyn mellan Tölö IF och Åsa IF i division 3 nästa säsong. När seriesammansättningen nu är spikad hamnar lagen i olika serier.

Inga derbyn i trean – Tölö och Åsa i olika serier
Det blir inga derbyn mellan Åsa IF och Tölö IF nästa säsong.

FOTBOLL. Säsongen 2023 var Åsa IF enda kommunlag i division 3. Nästa år gör Tölö IF dem sällskap efter degraderingen från tvåan. Men några derbyn blir det inte – lagen har hamnat i olika division 3-serier.

– Det hade varit våra roligaste matcher för säsongen så det är inget vi är positiva till. Överlag tycker jag att de kunde gjort en lite mer lokal serie med Göteborgsklubbarna och oss i norra Halland, säger Peter Karlsson, tränare i Åsa IF.

För Tölö väntar division 3 mellersta Götaland med en rad klubbar i Göteborgsområdet. Det blir även ett gäng resor inåt i landet till bland annat Alingsås, Vårgårda och Dalstorp.

Åsa kommer precis som ifjol spela i division 3 Sydvästra Götaland. Jämfört med hur serien såg ut i år blir det fyra nya bekantskaper 2024 – Galtabäcks BK, Markaryds IF, Kinna IF och Skene IF.

– Jag hoppas att vi har bra chanser och vår starka höst gjorde det legitimt för oss att vara ett topplag. Sen hinner det hända mycket under vintern i de olika klubbarna men målsättningen är att göra det minst lika bra som förra året, säger Peter Karlsson.

De svartgula har inte legat på latsidan när det kommer till lagbygget. Stora delar av truppen är spikad, i tisdags presenterades Yobel Beyan från Kungsbacka IF och under onsdagen bjöd de på ytterligare två nyheter. Viktor Bolin, som gjort flera säsonger i Åsa men som haft ett uppehåll från fotbollen, gör comeback till säsongen 2024. Det står även klart att William Andersson blir kvar i klubben.

Däremot räknar Åsa i nuläget bort Salifu Manneh från spel 2024.

– Han har sagt att han inte kommer fortsätta på grund av att det är för långt att pendla. Men vi får se när det börjar närma sig, säger Peter Karlsson.TV-klipp och nyheter

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.