FOTBOLL 2022-07-13 KL. 20:50

Fotbollsfesten är igång

Av Carl Schöndell

Till Sveriges andra gruppspelsmatch mot Schweiz hade det annat så välfyllda Black Pearl i centrala Kungsbacka inte lockat speciellt många svenska supportar. Men de som väl var där, var där med sitt fulla stöd.

Rättvis seger. Bosse Bentzen och Anders Johansson applåderar de svenska landslaget vid slutvissla. FOTO: Carl Schöndell

FOTBOLLS-EM.En timme innan match var det inte många som hade letat sig till Black Pearl eller ”pärlan” vid torget i Kungsbacka. Men de få som var där hade en positiv inställning.
– De behöver göra mycket mål för att komma etta i gruppen, sade Åsa Bark som var där tillsammans med sonen Felix och Pelle Allgulin.
Pelle tippade helt korrekt slutresultat 2–1. Medan Åsa och Felix var mer positiva och trodde på tre respektive fyra mål.
Men festen kom av sig. För visst tog Sverige ledningen via storfavoriten på Black Pearl, Fridolina Rolfö. Men Schweiz lyckades kvittera bara minuten senare.
– Sverige dominerade hela matchen sen får de göra 1–1 på tillfälligheter, säger Bosse Bentzen, som brukar komma till ”Pärlan” tillsammans med svågern Anders Johansson.
Även vid ställningen 1–1 så var både Bosse och Anders övertygade över att Sverige skulle vinna matchen.
– Vi tror att Sverige löser detta, först vinner de matchen sen får vi se var det tar vägen, säger dem.

Ju längre matchen led desto tydligare övertag blev det för Sverige. Men de små misstagen och slarvfelen gav tomma ansiktsuttryck från fansen på ”Pärlan”.

Slarv. Sverige hade flera missade passningar och dåliga uppspel under en kort period. På foto: Anders Karlsson

När Sverige sen tog ledningen så kom jublet. Men det var kanske mest lättnad. Sverige fortsatte rada upp målchanser och gjorde två offsidemål.
– Det var härligt och en rättvis seger, säger Anders.
Återigen var Fridolina Rolfö involverad och slog den avgörande passningen fram till Hanna Bennison.
– Hon var jättebra idag, det är jättekul, säger Anders.

Sveriges förbättrade sig i den andra halvlek och Anders Karlsson som var där tillsammans med sin dotter Anna imponerades.
– Det var klart mycket bättre spel i andra halvlek, säger Anders Karlsson.
Han blev också positivt överraskad av Rebecka Blomqvist som satte ett stort intryck på honom.
– Det var ett jäkligt bra inhopp jag vet inte riktigt vem hon är eller vad hon kommer ifrån men hon var bra, säger Anders Karlsson.
Segern gör att Sverige åtminstone för tillfället går upp i gruppledning. Mycket tack vare Kungsbackastjärnan Fridolina Rolfö.
– Man är mest lättad. Vi hade hoppats på lite bättre spel idag men fick jobba hårt för det och vinner till slut, sade Rolfö till SVT.