FOTBOLL 2022-06-11 KL. 16:53

Flera spelare saknades – då tog Åsa blytung seger

Av Eric Andersson

Ett flertal ordinarie spelare kunde av olika anledningar inte vara med i bortamatchen mot Kongahälla. Men Åsa visade prov på stark karaktär och vände underläge till seger sent i matchen och hakar på i toppen av tabellen.

Adam Lindskog var en av Åsas målskyttar mot Kongahälla. Arkivfoto: Eric Andersson

Åsa IF gick in i matchen med en till stora delar nykomponerad startelva då flera ordinare spelare saknades. Ett par spelare var på studentfirande, Anton Millesson Nilsson var avstängd och Isac Dehlryd klev av skadad mot Halmia senast och är fortfarande inte tillgänglig för spel.

– Vi börjar väldigt passivt och det är väl inte så konstigt med tanke på hur mycket nytt det är. Det tar ett tag för killarna att hitta sina roller men därefter växer vi in i matchen, säger tränaren Peter Karlsson.

När halva matchen var spelad var det fortsatt mållöst men den andra halvleken skulle bjuda på desto mer underhållning. En bit in i andra hade Åsa ett jätteläge att ta ledningen i en situation där Kongahällas målvakt först räddade, returen prickade ribban och nästa retur rensades undan på mållinjen.

– Det är helt osannolikt att det inte blir mål där. Istället får de en felaktig frispark fem minuter senare och det är 1–0 till dem, säger Peter Karlsson.

Men Åsa vek inte ner sig. Istället flyttade man upp mittbacken Adam Lindskog som anfallare för att få ännu mer tyngd i anfallsspelet. Ett taktiskt drag som gav effekt när just Lindskog satte kvitteringen med fem minuter kvar. När Åsa sedan fick en hörna som skulle bli matchens sista spark kunde William Berntsson göra 1–2.

– Vi har ju haft tre matcher där det är vi som släppt in sena mål och tappat ledningar så det är skönt att det blev tvärtom nu. Det var en fruktansvärt skön seger, säger Peter Karlsson.

Matchfakta: Division 3
Kongahälla–Åsa IF 1–2 (0–0)
1–0 (65), 1–1 (85) Adam Lindskog, 1–2 (95) William Berntsson