FOTBOLL 2023-03-11 KL. 10:30

Efter 117 gjorda mål – nu slutar anfallaren

Av Eric Andersson

Efter tolv seniorsäsonger och 117 mål försvann motivationen. Nu har Ida Jacobson gjort sitt på fotbollsplanen.

Efter 117 gjorda mål – nu slutar anfallaren
Onsala BK har hört av sig till Ida Jacobson som slutat spela fotboll. Men en comeback är inte aktuell i dagsläget. Arkivfoto: Eric Andersson

Efter ett års skadefrånvaro gjorde Ida Jacobson comeback på fotbollsplanen i maj förra året. Målmässigt blev det anfallarens bästa säsong i elitettan med tio strutar för Jitex BK. Det blev också sista säsongen för 27-åringen som nu aviserat att hon lägger skorna på hyllan.
– Jag har varken motivationen eller energin som krävs för att spela på den nivån. När jag var skadad saknade jag fotbollen men när jag kom tillbaka försvann motivationen ganska snabbt, säger Ida Jacobson.

Redan under sommaren ville Jitex förlänga kontraktet men hon valde då att vänta. Det definitiva beslutet togs under hösten och stod fast trots påtryckningar från klubben som erbjöd en lösning för att underlätta livspusslet.
– Hela året har jag spelat med mycket smärta och det har också spelat in. Jag ska inte säga att det hämmade mig men varje avslut jag tog gjorde ont.

Trots det gjorde du din målmässigt bästa säsong i elitettan?
– Ja, så jag känner fortfarande att jag håller på den nivån. Det är också skönt – att jag slutar på mina egna villkor och inte för att jag suttit mycket bänk eller så.

Jitexsejouren summeras med 18 mål fördelat på två säsonger. Dessförinnan gjorde hon nio seniorsäsonger i Onsala BK och 99 mål. Moderklubben har hört sig för under vintern men en comeback är i dagsläget inte aktuell.
– Jag har träffat Sebastian (Forsell, tränare) och han sa att dörren står öppen om jag är sugen. Men det är jag inte just nu och jag är ingen spelare som kommer in mitt under säsongen, säger Ida Jacobson.

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

TV-klipp och nyheter

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.