FOTBOLL 2021-09-24 KL. 11:00

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar som bara släppt till sju mål. I en av många matcher i matchen ställs IFK Fjärås Felicia Jastré Högberg mot Onsalas Linn Eskilsson. Vem som vinner den duellen kan bli helt avgörande i seriefinalen.

Duellen som kan avgöra seriefinalen
Onsalas Linn Eskilsson är redo att stoppa Fjärås Felicia Jastré Högberg.


Det är uppdukat för ett hett lokalderby samt seriefinal imorgon i damernas division 2. Och det är inte vilken seriefinal som helst. På Rydet ställs de enda två lagen som ännu inte förlorat en match mot varandra. Gästande IFK Fjärås kommer närmast från en moralboostande vändning mot Lerum, där en viss Felicia Jastré Högberg hittade in i målprotokollet i vanlig ordning.


– Vi var tvungna att vinna den matchen för att fortfarande ha chansen att gå upp. Känslan vi hade i den matchen tar vi med oss in mot Onsala, säger Jastré Högberg.


Både Onsala och Fjärås har på åtta matcher gjort 42 mål var. Felicia Jastré Högberg har på egen hand stått för 21 mål, det vill säga hälften av Fjärås målproduktion. Men trots ett målsnitt på nästan tre mål per match är det en ödmjuk anfallare som summerar säsongen hittills.


– Det är ju jättekul att jag gjort så mycket mål så klart. Men allt runt omkring spelar roll också. Hela laget har gjort att jag har kunnat göra mål och vi spelar på varandras styrkor, säger Jastré Högberg.


Måstematch


Med sex vinster och två oavgjorda placerar sig Fjärås fyra poäng bakom Onsala, som gått rent i årets serie. Och med bara två matcher kvar att spela efter derbyt blir matematiken ganska enkel. Fjärås behöver vinna.


– Vi förbereder oss alltid lite extra beroende på vilka vi möter, så det är likadant inför Onsala. Hela denna veckan tränar vi på konstgräs exempelvis. Men vi försöker bara se det som en rolig match. Det ska vara den roligaste matchen på hela året, säger Jastré Högberg.


På motståndarsidan står ett lag som vunnit samtliga matcher, och som bara släppt in sju mål. I Onsalas försvar har Linn Eskilsson och de andra stoppat det mesta som kommit deras väg. Nu ställs de mot seriens överlägset målgladaste anfallare.


– Jag har en fördel eftersom jag alltid varit forward innan. Det här är första säsongen jag är back, så jag vet lite hur hon (Jastré Högberg) tänker. Vi har bra speed där bak och det är hennes styrka också, så det ska nog gå bra, säger Linn Eskilsson.


”Ska tillbaka”


I Onsalalägret har det bara funnits ett fokus under hela säsongen, laget ska tillbaka till division 1. Vid en seger mot Fjärås ligger dessutom möjligheten kvar att göra det genom att vinna seriens alla matcher.


– Det vore svincoolt och då är vi tillbaka där vi ska vara, i ettan. Klubben har aldrig målat upp det som ett måste att vi ska gå upp, men i laget har vi känt hela tiden att vi ska tillbaka, säger Eskilsson.


Att just bryta Onsalas segersvit är dock en extra smakrik morot för Felicia Jastré Högbergs IFK Fjärås.


– Absolut, vi är jättetaggade. Onsala är ju favoriter i matchen och det är de som har pressen på sig, vilket gör oss extra taggade. Vi vill bryta deras segersvit, säger anfallaren.
Tror du att ni kan göra det?
– Absolut. Om något lag ska kunna utmana Onsala är det vi.


Försvarsgeneralen i Onsala tror dock inte att bortalaget kommer åka tillbaka till Fjärås med särskilt glada miner.


– Vi löser det, inget snack. Man måste tro på sig själv, säger Eskilsson.
Hemmafördel


Onsala spelade även säsongens första derby (mot Tölö) på hemmaplan. Men Linn Eskilsson medger att känslan är annorlunda nu.


– Ja, det är ju seriefinal och derby på samma gång, så det är extra roligt, säger hon.


Att matchen spelas på Rydet innebär en trygghet för Onsala, vars spelmodell är anpassad efter det snabba underlaget.


– Vi gillar att hålla bollen efter marken och rulla runt med ett högt tempo, så det gynnar oss, säger Eskilsson, som även framhäver andra fördelar med att matchen inte spelas på Ögärdet.


– Det här är vår borg och det är här vi briljerar. Vi har en fördel av att det är våra omklädningsrum som vi är vana med. Man är ju en vanemänniska.


Läs fler sportnyheter här.

 499 dagar med huvudvärk
FOTBOLL 2021-10-27 KL. 20:00

499 dagar med huvudvärk

Hjärnskakningen fick oerhörda konsekvenser för Linnea Bjöörn

Stephan söker det abstrakta
FAMILJ 2021-10-27 KL. 19:00

Stephan söker det abstrakta

"Jag vill inte hamna i en box"

Kommunen vill göra invånarna mer digitala
NYHETER 2021-10-27 KL. 06:40

Kommunen vill göra invånarna mer digitala

EY kritiska i Kolla-rapporten
NYHETER 2021-10-26 KL. 19:00

EY kritiska i Kolla-rapporten

Allmänna handlingsplaner och begäran om avsteg

Nya symboler ska ge bättre vädervarningar
NYHETER 2021-10-26 KL. 17:00

Nya symboler ska ge bättre vädervarningar

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet
NYHETER 2021-10-26 KL. 13:59

Kvinna körde bil med över fyra promille alkohol i blodet

Kommunen: ”Att göra köttbullar till barnen är omöjligt”
NYHETER 2021-10-26 KL. 11:50

Kommunen: ”Att göra köttbullar till barnen är omöjligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Paret fick pris för god byggnadsvård

Paret fick pris för god byggnadsvård

2019 lämnade Hanna Öberg Brandt och Henric Öberg Brandt sin nybyggda villa för en mangårdsbyggnad i dåligt skick. Efter några år av hårt slit med renovering har de nu prisats för god byggnadsvård av Hallands Museiförening.